kotiliesi

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Savustettu siika



Nyt on loppu kiri alkanut eli viikko enään niin alkaa kesäloma.
Tänään teinkin hellettä uhmaten kaksi ruokaa, pannarin sekä kuivakakun ja leivän uunissa.
Nyt saa pari päivää huilia ruokien suhteen.
No, jotain pientähän sitä tulee aina värkättyä. Salaatteja näin kesällä etupäässä.


n. 1 kg kokonainen siika
2 rkl merisuolaa

savustus astia tai pussi
pala folioa
2-3 dl leppä lastuja tai 1 leppä kiekko
pienikatajan oksa tai omenapuun haketta
(2 sokerin palaa)

Hiero talouspaperilla pyyhityn kalan vatsaonteloon suolaa. Kiedo kala voipaperikääreeseen ja anna maustua 2–3 tuntia (voi pitää yön ylikin). Kääntele pakettia välillä.
Levitä savustuslaatikon pohjalle purut. Sujauta mukaan katajanoksa ja sokeripalat.( Sokerin palat ei ole pakollisia, tuovat värin kalaan.)  Nosta ritilä savustuslaatikkoon ja kala ritilälle, itse laitan kalan folion päälle näin säästyy suuremmalta siivoamiselta. Sulje kansi ja siirrä laatikko grilliin. 
Kypsennä sikaa noin 15 minuuttia, nosta laatikko pois grillistä kuumuutta kestävälle alustalle ja anna kalan vielä tekeytyä laatikossa noin 10 minuuttia. Savustusaika riippuu kalan koosta ja paksuudesta sekä jälkikypsennysajasta.
Siirrä kypsä grillissä savustettu siika tarjoiluvadille, vedä veitsellä selkäruotoa pitkin viilto ja poista nahka päälipuolelta.
Tarjoa grillissä savustetun siikan lisänä keitettyjä varhaisperunoita ja kesäsipuli-voikastiketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)