kotiliesi

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Savusiikatahna


 Meillä on nyt savusteltu ahkerasti.
Tänään vuorossa oli savusiikaa.
Loppu kala pääsi savusiikatahnaan jota iltasella syömme uusien perunoiden ja leivän kanssa.
Herkullista.

Kävimme eilen autoilemassa koko perheen voimin.
Ensin kävimme Pimeelläsalmella pyörähtämässä ja sitten suuntasimme Muroleen kanavalle, jossa olikin täysi meno päällä. 
Tänään olemmekin sitten koitettu taas olla kotosalla saunottu ja siivoiltu. 
Laitoin leivänkin juurtumaan, jos vaikka huomenna saisi omatekoista leipää tarjolle.

150 g savustettua siikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
nippu tilliä

Perkaa savusiika.
Hienonna kala haarukalla ja sekoita muut ainekset kalan sekaan.
Mausta ja laita jääkaappiin makustumaan. Tajoa kuivattujen leipien esim: palttoonnappien tai hapankorpun kanssa.
Erityisen hyvää tahna on myös uusien perunoiden kyytipoikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)