perjantai 7. kesäkuuta 2013

Raparperi torttu

 
 
Sain tämän ihanan raparperitortun ohjeen hoidokkimme äidiltä ja täytyy kyllä myöntää, etten ole näin ihanaa piirakkaa syönyt.
Ihanan mehevä ja kerrassaan muhevan makuinen.

Maalaus urakka on talossa nyt edennyt semmoiseen vaiheeseen, että koko talon vanha maali on huonommilta osin rapsuteltu pois ja pian alkaa uuden maalin laitto.
Toivottavasti säät suosivat ja kaikki menee hyvin.
POHJA:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
raparperinpaloja
fariinisokeria

Pinnalle:
2 dl kermaa
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kokoajan vatkaten muna joukkoon.
Sitten vain sekoitetut kuivat aineet ja pohja on valmis.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita raparperin paloja taikinan päälle ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
Sekoita pinnalle tulevat ainekset sekaisin ja kaada koko komeuden päälle.
Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Varaudu tekemään toinen piirakka pikapuoliin.
 


6 kommenttia:

  1. Hmmm... Oliskohan mun raparperit jo kasvanu, jotta vois kokeilla tätäkin ohjetta :D ei meinaa raparperit kasvaa samaa vauhtia mitä niille olis käyttöä :D t.hensku

    VastaaPoista
  2. Mietinkin juuri hyvää ohjetta piirakkaan.Raparperit ovat jo hyvänkokoisia käyttöön.

    Kiitos ohjeesta.Kokeillaanpas.

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kaikille kommenteistanne. Toivotttavasti tykkäsitte piirasta meillä tehdään jo uutta piirasta.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. Juuri tänään leikkelin raparperejä maasta ja ajattelin tehdä piirakkaa. Katsoo nyt onko tätä vaiko jotain muuta.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)