maanantai 10. kesäkuuta 2013

Puutarhurin kaalivuoka


TERVETULOA UUSI LUKIJA ELMA ILONA.

Viikonloppuna tein pihveille kaveriksi tätä kukkakaaligratiinia.
Oli vain niin herkullista, että tuli syötyä yksin puolet koko vuoasta.

Täällä loppui juuri ukonilma ja sade.Ilma on taas niin raikas.
Me olemme Ukkoseni kanssa lähdössä ostamaan savustus pönttöä tänä iltana.
Kuinkahan kauan menee, että pystyn olla ostamatta kalaa ja kokeilla kyseistä härveliä.

1 kukkakaali tai parsakaali
vettä, suolaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
n. 1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa

Paloittele kaali sopiviksi paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta.
Valmista kuorrutuskastike.
Sulata voi kattulassa ja kääntele siinä jauhot.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita joukkoon juusto, mausteet ja persilja.
Pane kaali uunivuokaan ja kaada kastike päälle.
Kuorruta 200 asteessa noin 15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Kukkakaaligratiini on niin hyvää! Mä teen itelleni pelkästään gratiinia ruuaksi :D

    Tekis myös mieli hankkia sähkösavustin. Parvekkeella sitä ei saa käyttää ja keittiössä savustamisen jälkeen haisee koko kämppä monta päivää savulta. Hankala elämä kerrostalossa. Muutaman viikon päästä pääsee mökille savustamaan avotulella :) Toivottavasti järvestä nousee jotain savustamista :D

    VastaaPoista
  2. Sähkösavustin on huippuostos, suosittelen.

    VastaaPoista
  3. Kukkakaaligratiini on kyllä tosi herkkua.

    Tottahan ostat sitä kalaa heti huomenna...

    VastaaPoista
  4. Sinulla on herkullinen blogi :) ohjeita on ihan pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista.
    Meille tuli savustin pönttö tuohon meidän puu grilliin. Jos tänään saisi sitä kokeiltua.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)