perjantai 28. kesäkuuta 2013

Marinoidut uudet perunat


Tässä on ihana salaatti/perunat, siis jompi kumpi. Meillä syötiin salaattina, vaikka olin tämän varannut täksi illaksi grilli pihvien kaveriksi.
On meinaan niin herkkua taas kerran, ettei sanotuksi saa.
Kumpainenkin siis minä ja Ukkoseni kävimme napsimassa pari lusikallista aina silloin tällöin jääkaapista ja hupsista se olikin pian syöty. No, sen verran jäi pihvien kanssa, että kumpainenkin sai lusikallisen lautaselleen.
Tälläisiä herkkuja ei kyllä voi kovin usein tehdä tai täytyy lähteä vaate ostoksille ;))

Tässä on taas lahjuksia sadellut siihen malliin hoidokeiden vanhemmilta, että oikein nolottaa. Itketty tirauteltu muutamat itkut niiden hoidokeiden osalta, jotka lähtivät pois ja halittu.
On tämäkin rankka ammatti, kun täytyy luopua lapsistaan. Mutta ilosisempiin asioihin. 
Ala kuvassa on meidän hoidokki (Peppi Lotta Sikuriina Rullakartiina Pöntisen tytär) nauttimassa jogurttia välipalalla. (Nimi ei ole oikea vaan meidän hänelle antama, koska tällä neidillä on oikeasti punertavat hiukset.)
Kesäloman jälkeen tavataan kaikki ihanat lapsemme.

n.10 kpl keitettyjä uusia perunoita
1 kesäsipuli varsineen
1/2 dl  aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 dl sweet-chilikastiketta
1/4 dl omenaviinietikkaa (itsella sitruunaviinietikkaa)
2 tl rakuunaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Lohko kypsät perunat ja tee sipulista renkata sekä hienonna aurinkokuivatut tomaatit joukkoon.. Lisää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljy, chilikastike, omenaviinietikka ja mausteet.
Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.



1 kommentti:

  1. Mä en uusia perunoita "tuhlaa" moisiin marinadisoosseihin. Keitettynä paras tai johonkin keittoon missä muutkin lisukkeet on tuoreita: uudet porkkanat, hernettä, naurista, tilliä ja muita puutarhan yrttejä, nam :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)