kotiliesi

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lihapullat kermakastikkeessa


Nyt kannattaa varautua tekemään seuraavan ja sitä seuraavana päivänä samaa ruokaa.
Meillä meinaan kävi näin.
Aivan valtavan hyviä lihapullia ja kastiketta.
Eli jos haluat niin tähän samaan kastikkeeseen voi tehdä lisää pullia seuraavana päivänä tai vaikka pakastaa lopun kastikkeen ja kun taas haluaa herkutella niin ei muuta kun helpoakin helpommat jauhelihapullat pyöräyttämään.

400 g naudanpaistijauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
1 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 tl basilikaa
2 tl yrttisekoitusta

KASTIKE:
2 dl kermaa
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl paseerattua tomaattia
1 punainen paprika
50 g sulatejuustoa (minulla koskenlaskijan viherpippuri)

Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
Kuumenna tilavassa paistokasarissa ruokakerma ja vesi kiehuvaksi.Lisää liemikuutio ja tomaattisoosi sekä sulatejuusto.
Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pienehköjä lihapullia.
Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että liemi kiehuu koko ajan hiljalleen. Huom. ei liian lujaa, ettei pullat mene murusiksi.
Anna lihapullien kypsyä kannen alla n. 12 min. 
Lisää keitinliemeen pieniksi kuutioiksi leikattu paprika. Anna sen hautua n. 3 min. 


2 kommenttia:

  1. Tiedänkin mitä meillä tehdään seuraavaksi ruuaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Alko niin tekkee mieli, että pakko tänään tehä tätä ruuaksi :P

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)