kotiliesi

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kukkakaalivuoka


Se on sitten viimmeinen työpäivä puolivälissä ennen kesälomalle siirtymistä.
Tämä tarkoittaa myös sitä. että blogini postaukset voivat välillä olla päiviäkin tauolla. Tässä mennään nyt ohan fiilisten mukaan ja lomaillaan :)

Tässä yksi omista lempi ruoistani kukkakaalivuoka. Tästä voi jättää kinkun halutessaan pois ja nauttia mausta sellaisenaakin.


1 kukkakaali
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
100 g savukinkkua
2 dl kermaa
1-2 dl juustoraastetta

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Kuutioi savukinkku. Pane kukkakaalit ja kinkkukuutiot voideltuun uunivuokaan. Sirottele joukkoon hiukan mustapippuria ja suolaa. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Voit jättää kinkun pois ja tarjota vuoan lisäkkeenä.



5 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa sinulle! Toivottavasti säät suosivat.

    Ja taas pitää ottaa heti mallia ja lähteä laittamaan kukkakaalia. Se on todellakin myös meillä (melkein) koko perheen herkkua. Nyt tuolla kaksi kappaletta odottaa valmistustaan. Olen aina esikeittänyt kukkakaalit, pitääkin kokeilla heti keittämättä.

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää tämä ruoka.
    -H
    Ps. Ihanaa kesälomaa!

    VastaaPoista
  3. Olen ollut niin iloinen siitä että olen löytänyt tämän blogisi! Täältä löytää monenlaista herkkua juuri minun ja perheeni makuun. T. Pire

    VastaaPoista
  4. Mukavaa kesälomaa!!!Tämä on varmaan tosi herkkua,en olekkaan laittanut ennen kinkkua,mutta nytpä laitan...

    Pikke

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteistanne.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)