torstai 23. toukokuuta 2013

Revitty possunliha


No, nyt te varmaan ajattelette, että olen seonnut täydellisesti, kun kuvanakin on tämmöinen. 
Mutta odottakaapas vaan, kun kuulette tästä ihanuudesta, jonka teossa ei voi epäonnistua ja maku on suoraan huipulta.
Lihan voi keittää jo hyvissä ajoin ennen ruokailua tai mitä ihanaa haluaakin lihalle tehdä.
Minulla tulee yksi hyvä vinkki huomenissa, jos vain kerkiän sen tänne kirjoitella, mutta nyt revitty possunliha.
Pst: Ruoka ja viini-lehdessä, joka meinaan ilmestyi tänään. Kerrottiin, että tämä on kesän suuri hitti. Valmistus tapa ja ohjeen mausteet olivat kyllä erit, kun mitä tähän lihaan tuli.
Minun ohjeeni on hieman muunneltuna uudesta Kotivinkki-lehdestä.


VINKKI: Muistakaa siilata liemi ja käyttää lihaliemenä kastikkeisiin ja muihin ruokiin.

n. 500 g porsaan ulkofileetä

LIEMI:

1 sipuli
2 varsisellerin vartta
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
8 mustapippuria
1 tl suolaa

Kuori ja lohko sipulit isoiksi paloiksi. Paloittele myös varsisellerit.
Laita liha kattilaan ja lisää kaikki loput liemen ainekset joukkoon.
Anna liemen kiehahtaa ja laita kansi kattilan päälle. Anna kiehua hiljalleen poreillen kolme tuntia.
 Nosta liha liemestä ja revi se käsin tai haarukalla lihasäikeiksi.
Tarkista maku ja lisää lihaan tilkka lientä ja tarvittaessa hiven suolaa ja pippuria.
Voit tarjoilla tätä lihaa myös perunamuusin kanssa ruokana tai lihallehan on vaikka kuinka ja paljon käyttö tarkoituksia.
Niistä lisää tuonnenpana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)