perjantai 24. toukokuuta 2013

Raparperi-kookospiirakka

 
 
Ukkoseni on taas koko päivän väkästänyt minulle uutta istutus laaria saunan perälle.
Tällä kertaa laitan sinne porkkanat, herneet sekä kukkakaalit.
Äsken haimme kukkakaupalta 500 l multaa. No, täytyy teille kertoa, ettei siinä ollut kaikki ostokset hairahdin taas uusiin kasvien siemeniin.
Itse aloitin virkkaamaan yllä kerran eteiseen verhoa.
Nyt on iskenyt, joku jumi tuon kudotun bontson kanssa. Homma ei olisi enään paljoa jäljellä, mutta en vain saa sitä nyt tällä haavaa millään tehtyä.
 
Raparperi-pensaat sen kun kasvaa ja pitää keksiä mihin niitä käyttäisi.
Tässä oiva piiras. Maut sopivat niin hyvin yhteen, että vesi herahtaa jo kielelle pelkästä ajattelemisesta.
 
 
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
1 dl kermaa
3 dl raparperipaloja
 
KUORRUTUS:
2 1/2 dl kookoshiutaleita
1 muna
1 dl sulaa voita
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kaada varovasti muna-sokerivaahtoon.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat.
Kaada taikina piirasvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin keskenään.
Ota piirasvuoka uunista ja kaada päälle kuorrute ja levitä se tasaisesti.
Paista vielä 10 minuuttia, kunnes kookoskuorrute on saanut hieman väriä pintaansa.

3 kommenttia:

  1. Kiva ja helppo piirakka. Tuleeekohan kuorrutukseen mitään rasvaa? t. Ella

    VastaaPoista
  2. Ella:
    Kiitos, kun huomasit.
    Taas tuli lipsaus, mutta korjasin erheeni.

    VastaaPoista
  3. Todella ihanaa! Korvasin vehnäjauhot mantelijauhoilla ja laitoin reilun desin perunajauhoja, gluteiinitonversio.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)