keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Piparjuuri-perunasalaatti


Kaunista Vappu-päivää teille kaikille.
Ihanaa herätä, kun aurinko paistaa ja pilven hattaraakaan ei näy taivaalla.
Tässä eilen nauttimaamme perunasalaatti.
Perunasalaatit meillä kuuluvat ehdottomasti kesään.
Niitä tulee tehtyä paljon ja erilaisina versioina.
Tähän salaattiin ei olisi purjo kuulunut, mutta minä sipuli-fanina halusin sen sinne joukkoon pistää.

Tänään tosiaan on luvassa pihatöitä, sekä nyt heti, kun tästä nousen ruoan laittoa. Joka tänään muuten on meidän miesten tykkäämää pyttipannua. Me naiset ei tästä ruoasta pahemmin perusteta, mutta välillä pitää olla näitä "äijä ruoka-päiviäkin".
Keitin eilen vartavasten ison kattilallisen perunoita juuri pyttäriä ja perunasalaattia varten.

6-8 perunaa
1 iso suolakurkku
1 omena
1 dl majoneesia
10 cm purjoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl piparjuuri tahnaa
2 rkl sinappia

Leikkaa salaatti ainekset haluamasi kokoisiksi paloiksi tai siivuiksi.
Sekoita kastin aineet ja kaada se salaatti ainesten joukkoon.
Anna maustua tunti pari jääkaapissa.
Nauti makkaran tai pihvin ym. ruoan yhteydessä tai ihan sellaisenaan vaikka leivän päällä.
 

2 kommenttia:

  1. Perunasalaatti kuuluu ehdottomasti vappuun, ja kesään!

    VastaaPoista
  2. Melody kiitos kommentistasi.
    Meillä tuo perunasalaatti on kestosuosikki ja sitä usein sitten valmistankin useina eri versioina.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)