sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Parmesaani hauki


Tänään on saatu taas paljon aikaiseksi.
Aamu tuimaan lähdimme Ukkoseni kanssa Mumskulle pesemään ikkunoita.
Sitten kotiin ruoan laittoon.
Onneksi olin jo varhaisella kuorinut muusi perunat ja leivittänyt ja palastellut hauen, niin ei tarvinnut, kun laittaa levylle potut kiehumaan ja paistaa kala.
Kyllä olikin herkullista. Ukkosenikin sanoi, ettei ole näin maukasta haukea syönyt ikinä.

Laittoin tuossa pyykkikoneen päälle, kun ulkona on niin kaunis ilma. Saa taas pyykit kuiviksi alta aika yksikön.
Ja jos sitä vielä pesisi yläkerran ikkunat, vaikka tiedänkin, että se on turhaa työtä, kun maalari tulee viimmeistään kuukauden päästä ja hioo koko talon ikkunan karmeja myöten ja maalaa.
Sitten se on sama ikkunan pesu edessä, mutta jotenkin sitä vain alku kesästä pitää saada ikkunat puhtaiksi. Siinä samalla huoneistoonkin tulee raikkaampi ilma ja itselle hyvä mieli.

n. 500 g haukifilettä
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl valkopippuria
1 kananmuna
150 g parmesaanijuustoa

Sekoita pippuri vehnäjauhon joukkoon ja kaada seos laakealle lautaselle.
Riko muna toiselle lautaselle ja kolmannelle lautaselle tulee parmesaanijuusto raaste.
Kasta kala ensin jauho-mausteseokseen, sitten kananmunaan ja lopuksi juustoraasteeseen.
Paista kala voi-öljy seoksessa kolme-neljä minuuttia per puoli.
Lisää pinnalle vielä hippusellinen (sormi)suolaa.
Sitten onkin kala valmis syötäväksi.
Tarjoile kala perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)