kotiliesi

tiistai 21. toukokuuta 2013

Nakki- ja lihaperunasoselaatikko

 
Huutelin tuossa viikonloppuna naapurin rouvalle pensasaidan toiselle puolen, että nyt puuttuu vielä tiistain ruoka listalta ja pitäisi olla uuniruokaa.
Sieltä sainkin oiva vastauksen lihaperunasoselaatikkoa.
No, nyt kyllä mopo hieman karkasi käsistä, tuli tehtyä vielä samaan syssyyn nakkiperunasoselaatikkoakin.
Tänään oli uuni muutenkin kovalla käytöllä tein kahdenlaisia suolaisia sämpylöitä, pannarin ja raparperipiirakan.
Mutta niistä sitten toisella kerralla enemmän.
 
Ukkoseni on tehnyt vattupuskiin uusia puisia rimoja, niin saadaan nekin näyttämään hienommilta.
 
Tässä oivia tähderuokia perunamuusista ja meillä oli kumpainenkin ruoka lasten suurta herkkua.
 
LIHAPERUNASOSELAATIKKO
 
200 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulirouhetta
2 rkl tacomaustetta
5-6 dl perunamuusia
1-2 dl juustoraastetta
1-2 kananmuna
2-3 dl maitoa
 
Paista jauheliha ja silputtusipuli pannulla kypsäksi ja mausta.
Sekoita perunamuusinjoukkoon maitoa ja kananmunaa sekä juustoraastetta niin, että saat muusista vellimäisen seoksen.
Sekoita jauheliha joukkoon ja paista uunissa 200 asteessa niin, että pinta saa hieman väriä.
 
NAKKIPERUNASOSELAATIKKO
 
7 nakkia
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl muusia
2 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulirouhetta
 
Paista nakin palat ja sipuli paistinpannulla.
Sekoita muusin joukkoon tomaattipyree, kananmuna ja maito sekä mausteet.
Kaada joukkoon myös nakki-sipuliseos ja sekoita hyvin.
Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 30-45 minuuttia.
 
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Kiitos Luumukka, tämä helppo arkiruoka vaan meinaa unohtua välillä.
    Mutta koitan itsekin pitää tämän nyt ruokalistoilla useimmin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)