kotiliesi

maanantai 20. toukokuuta 2013

Mururaparperipiirakka

 
Nyt onkin tullut tehtyä  jo uusista raparpereistä piirakka ja kiisseli.
 Ihanan makuisia nämä kevään ensi raparperit, nyt on pakko tehdä paljon kaikkea hyvää niin pakkaseen, kun muutenkin vain syötäväksi.
Tämäkin piirakka on jo melkein kokonaan syöty, vaikka tein sen eilen.
 
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
TÄYTE:
4 dl raparperin paloja
vajaa 1 dl sokeria
1 kermaviili (200 g )
1 kananmuna
2 tl vaniliinisokeria
 
PÄÄLLINEN:
100 g pehmeää voita
2 1/2 dl kaurahiutaleita
vajaa 1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus kanelia
 
Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna varovasti. Nostele sekaan jauhoseos. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä raparperit taikinan päälle, ripottele raparperin pinnalle vajaa puolet sokerista. Sekoita loput sokerit ja vanilliinisokeri kermaviiliin ja lisää myös muna. Kaada seos tasaisesti raparperien päälle.
Nypi pehmeä voi, jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Ripottele raparperi-kermaviilin päälle. Pinnalle voit laittaa vielä kanelia kevyesti makua antamaan.
Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min kunnes pinta on ruskea. Anna vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Tarjoile vaahtoavan vaniljakastikkeen kera!
 
 

3 kommenttia:

  1. Pitääkin siis lähteä verottamaan mamman raparperipuskia! :) Tein tuossa keväällä pakasteesta löytyneistä raparpereista raparperi-marenkipiirakkaa,sekin oli ihan mielettömän hyvää! Nyt seuraavaksi taidankin testata tätä ohjetta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne kommentistasi.
    Olen tässä pelännyt, että pystyykö tänne enään kommentoimaan ollenkaan, kun yksi facessa niin ilmoitteli, ettei saa kommentoitua.
    No, ihana nähdä, että kommentointi pelaa.

    Nämä kevät raparperit ovat niin mietoja, että meidän nirsotkin tätä herkkua pystyy syömään.
    Pakko pian päästä tekemään uusia raparperi herkkuja.
    Oikein sormet syyhyää.

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs näyttää hyvältä. En malta odottaa, että saan jostain käsiini raparperia. Heti ensimmäisenä teen aina keikauskakkua ja kiisseliä. Ihana herkku tuo raparperi!:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)