kotiliesi

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mansikka-raparperikiisseli


Juuri päästiin saunasta. Tänään on taas ollut semmoinen vilske päivä, että aikaa ei kirjoitteluun ole paljon liiennyt.
Kaupoilla kävin ensin pojan kanssa ja illalla Ukkoseni kanssa.
Sitten tulikin iloksemme yllätys vieras poikkeamaan.

Tässä meidän perheen sekä hoidokeiden lempi kiisseli.
Tänään jopa yksi hoidokeiden äideistä soitti hoitopäivän jälkeen, että voisiko tämän saada tänne blogiinkin.
Tässä tämä nyt sitten on.

n. 8 dl vettä
1-2 dl mansikka tiivistemehua
 (käytän mitä mehua milloinkin sattuu olemaan)
200 g pakaste mansikoita
5-7 raparperin vartta
n.4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
sokeria

Keitä vesi ja mehu kiehuvaksi.
Lisää mansikat ja raparperin palat veteen (jos on kotimaisia mansikoita ei ole pakko keittää, vaan voi laittaa valmiin kuuman kiisselin joukkoon, niin kiisseli jäähtyy nopeammin.)
Keitä pari minuuttia.
Sekoita pieneen vesitilkkaan perunajauhot ja suusrusta sillä kiisseli sakeaksi.
Eli kaada perunajauhoseos kiisseliin ja vatkaa kokoajan, ettei keittoon tule paakkuja.
Kiehauta vielä kiisseli niin, että se saa kuplahtaa pari kertaa.
Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria niin, ettei pintaan ilmaannut kuorta.
Sitten vain odottelemaan, että kiisseli jäähtyy ja päästään herkuttelemaan.
 


3 kommenttia:

  1. Voi tätä teen kyllä tänään. Minulla vielä viimekesäisiä tyttären antamia raparperipaloja pakkasessa ja mansikoitakin taitaa löytyä. Tuo on niin herkkua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pilvikirsikka ja Aada kommenteistanne.
    Meillä erityisesti tytöt vetelevät tätä keittoa vaikka kuinka paljon.
    Joka toinen päivä olen nyt tehnyt tätä lisää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)