perjantai 17. toukokuuta 2013

Heimopäällikön mureke

 
Taas on ulkona oltu melkein koko päivä.
Grillattiin välipalakin ja söimme ulkona hoidokeiden kanssa.
Ukkoseni on koko päivän siirrellyt klapeja puuvajaan.
 
Tänään söimme mureketta savipadassa ja lohkoperunoita.
Oli kyllä hyvä yhdistelmä.
 
400 g paistijauhelihaa
1 dl kermaa
1/2 pss sipulikeittoainesta
1 iso porkkana raastettuna
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
3 rkl ketsuppia
PINNALLE:
kirsikkatomaatteja
 tinjamia
 
Jos käytät savipataa laita se ensin likoamaan kylmään veteen.
Voit toki tehdä murekkeen tavallisessakin uunivuoassa.
Kaada kerma kulhoon ja sekoita sipulikeittoaines, porkkanaraaste, muna, korppujauhot ja ketsuppi joukkoon.
Anna turvota vähintään 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon jauheliha ja kuomoa mureketaikina vuokaan.
Painele pintaan tomaattilohkoja ja pinnalle tuoretta timjamia.
Peitä mureke kannella tai foliolla ja paista 200 asteessa noin 30 tai 45 minuuttia, jos panet vuoan kylmään uuniin.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)