sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Haukimureke pekonilla ja vuohenjuustolla

Äitienpäivä lounaaksi meillä syötiin haukimureketta perunamuusin ja kukkakaalimuusin kanssa.
Tästä annoksesta tulee ruokaa noin 8:lle hengelle tai tottahan toki voi pakastaa loput jos syöjiä on vähemmän.
Meillä tämä herkku sai suuren suosion ja aion sitä toistekin tehdä, vielä plussana on se, että käy niin juhliin kun arkipöytäänkin.
Tässä on nyt juhlistettu kaikella tapaa äitienpäivää ,niin hyvän ruoan, kun kukkastenkin merkeissä.
Meinasin pyllylleni lentää, kun rakas Ukkoseni tuli kukkakimpun kanssa keittiön ovesta ennen ruokailua. Meillä kun nämä krumeluuri ovat jääneet vähemmälle, yleensä ostelemme toisillemme käytännöllisiä lahjoja, mutta kyllä se vaan mieltä lämmitti kummasti saada pitkästä aikaa oikein kukkiakin.
Minä kun jo eilen sain Ukkoselta haluamani käsilaukun, joka ei ollut mielestäni kaikista halvimpia laukkuja. Olin tätä laukkua käynyt moneen otteeseen liikkeessä katselemassa ja ihailemassa, mutta en ollut raskinnut ostaa.
No, nyt tulee suoritus paineita allekirjoittaneelle, että muistaa olla oikein kiltisti Ukkoselle, kun tämmöiset lahjukset sain itselleni.
6 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
2 dl ruokakermaa
n.600 g haukifilettä
3 munaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl sitruunapippuria
TÄYTE:
150 g pekonia
100 g vuohenjuustoa
1 dl tuoretta tilliä
Poista paahtoleivästä reunat ja revi leipä kulhoon.
Kaada päälle kerma ja anna turvota n.15 minuuttia.
Laita haukifileet sekä munankeltuaiset ja mausteet kulhoon kermaseoksen sekaan ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa massaksi.
Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti haukisoseen joukkoon.
Hienonna pekoni ja ruskista pannulla.
Sekoita murennettu vuohenjuusto ja tillisilppu haalean pekonisilpun joukkoon.
Kaada puolet haukisoseesta vuokaan (minulla silikoninen leipävuoka, hienomman toki saa jos on kaunis keraaminen vuoka.)
Levitä täyte haukisoseen päälle ja kaada loppusose täytteen päälle.
Pinnalle voit halutessasi vielä ripotella tillin silppua.
Tasoita pinta halutessasi lusikalla.
Nosta uunivuoka isomman vuoan pohjalle jonne olet laittanut vettä ja laita uuniin 180 asteeseen.
Anna hautua vesihauteessa noin 40 minuuttia.
Tämän ruoan voi syödä joko perunamuusin tai riisin ja salaatin kanssa tai miksei sellaisenaan vaikka leivän päälle laitettuna.

2 kommenttia:

  1. Kyllä sun kelpaa! :) Tuollaiset yllärilahjat on aina ihan parhaita. Meilläkään ei ikinä juuri ostella toisillemme mitään, mutta kun joskus harvoin jotain saa, niin ai että sitä tulee iloiseksi. Etenkin jos se on jotain, josta on jo kauan haaveillut!

    Ja herkulliselta näyttää tuo haukimureke. Meillä laskettiin verkot vesille lauantaina ja nyt kovasti odotellaan kalasaalista. Viime vuonna heitettiin kaikki hauet takaisin järveen, tänä kesänä aion kyllä kaikki laittaa ruuaksi. Sunnuntai-aamuna verkoissa odotti made. Saa nähdä mitä ukkokulta siitä kehittää... :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne ihansta viestistäsi.
    Voi, kumpa meilläkin olisi vene ja Ukkoseni pääsisi kalaan.
    Tässä on kyllä hyvät kalavedet ihan lähellä ja Ukkoseni innokas kalamies.
    No, nyt tyydyn vielä vain kaupan tiski haukiin, mutta onhan niitä unelmia.
    Viikonloppuna taitaa tulla uusi hauki-ohjekin taas peliin, jos vain kerkiän sen kirjoitella.
    Makeita saaliita teille.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)