kotiliesi

torstai 30. toukokuuta 2013

Hauki-kaaligratiini

Hauki on ollut tarjouksena kaupassamme pitkin kesän alkua ja sitä meillä on sitten syöty enemmänkin.
Tähän gratiiniin toki sopii muutkin kalat.
Nyt olemme olleet ulkona koko päivät, mitä nyt syömässä käymme sisällä. Välipalatkin syömme ulkosalla.
Tämä kesä, kun on niin ihanaa aikaa. Sandaalit vain jalkaan ja hellehattu päähän.
Ajattelin tänään istuttaa perunat maahan, vaikka yleensä olen pitänyt kiinni siitä kesäkuun kuudennesta päivästä.
Kurkuissa, tomaateissa, chileissä sunmuissa on jo kukkia joten toiveita on satoakin saada.
Linnunpöntöt on, jo varattu ja kova hyörinä on pöntöillä käynnissä.
Yhteen pönttöön on kotiutunut ampiainen ja siellä myös kuuluu työn täyteistä surinaa.
Ala kuvassa, (jota muuten en saa millään suurennettua) on Ukkoseni tekemä kukkateline.
Tämä on meillä jo palvellut monen monta vuotta, mutta on yhä yhtä ihana ja tärkeä, niin kesällä, kun talven tultua ja kynttilä kauden alettua.
400 g haukifile
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
tilliä
n. 200 g parsakaalia
n.100 g kukkakaalia
KASTIKE:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 muna
2 dl juustoraastetta
Laita file uunivuokaan ja purista päälle sitruunamehu.
Mausta filee suolalla ja valkopippurilla.
Ripottele päälle parsakaalin ja kukkakaalin kukinnot sekä tilli.
Valmista kastike: Sulata rasva kattilassa, sekoita siihen jauhot ja lisää maito kahdessa osassa koko ajan sekoittaen.
Keitä kastiketta noin 5 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja lisää siihen puolet juustoraasteesta ja kananmuna.
Kaada kalan ja kaalien päälle juustogratiini.Ripottele pinnalle loppu juusto.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värityksen.
Herkuttele gratiini riisin ja raikkaan salaatin kanssa.



3 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)