lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sieni-pekoni jauhelihapihvit sienikastikkeella

 
Meillä lähti tytöt yökyläilemään naapuriin.
Ukkoseni kanssa herkuttelimme kunnon filee pihveillä ja ihanilla lisukkeilla eli vatsa on taas tyytyväinen. Mutta näistä kerron teille huomenissa, kunhan ensin päästään perjantain ruoka jutuista.
 
Tänään olen käynyt kaksi kertaa kaupassa. Toinen kerta täytyi käydä, kun menin ostamaan pannukahvia suodatinkahvin sijaan.
Sanoin Ukkoselleni, ettei taatusti ole viimmeinen kerta, kun tämä muori ostaa väärää kahvia.
Omissa oloissa tällä ei niinkään olisi merkitystä, mutta huomenissa on vieraita tulossa, niin halusin sitten ostaa suodatin kaffeet.
Muuten olenkin omistautunut sängyn vietäväksi. Kirjastosta tuli otettua taas niin ihanaa hömppä kirjallisuutta, että niitä lukiessa on päivä mennyt kuin siivillä.
 

 
300 g naudanjauhelihaa
6 herkkusientä
5 pekonisiivua
1/2 isoa sipulia
1 kananmuna
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
 
Paista herkkusieni viipaleet ja pilkottu pekoni pannulla sipulin kera.
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset sienisekoitus mukaanlukien. Anna hetki makustua jääkaapissa.
Muotoile kostutetuin käsin paksuja pihvejä uunin kestävälle vadille.
Paista 200 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes pihvin neste on kirkasta.
 

 
 
4 herkkusientä
1/2 isoa sipulia
2 dl kermaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl paprikamaustetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 tl rakuunaa
vettä
 
Paista sienet ja sipuli. Kaada joukkoon kerma ja anna sen kiehua kokoon.Lisää mausteet ja katso tarviiko kastiketta löysentää. Itse lisäsin kastiin 1/2 dl vettä.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista kuvista, taas on pakko lähteä jääkaapille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle, Äiti suurestamaailmasta.
    Jääkaapin väliä täälläkin mennää tiuhaan tahtiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)