kotiliesi

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pullapitkot


 
TERVETULOA LUKIJOIKSI SIRPUKKA JA SARA.
 
 
Eilen aloitin aamun vaatteiden kevät siivouksella.
Kaksi isoa jätesäkillistä tuli vaatteita, jotka veimme Tyttöjen tuvalle.
Tytöt olivat eilisen päivän prinsessa päivillä samaisella tyttöjen tuvalla.
Me suuntasimme Ukkoseni kanssa kukkakaupalle ostelin kasvihuoneelle taimia. Ihan sormet syyhyää päästä möyhimään multaa ja istuttamaan kasveja.
Itse siivosin vanhat taimet pois perjantaina ja tytöt jatkoivat lauantaina lattioiden siivouksella ja kantelivat vettä saaviin.
Eli nyt on kasvihuone kesä kunnossa.
 
Lauantaina tuli myös leivottua pitkästä aikaa pullaa. Viimmeksi tulin luvanneeksi laittaa tänne blogiini tämän minun tapani tehdä pitkoja yksityis kohtaisesti ja tässä se nyt tulee.
 
 
 
TAIKINA:
 
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1,3 l vehnäjauhoja
150 g voita
 
VOITELUUN:
kananmuna
 
PINNALLE:
raesokeria
 
 
Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva.
Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon munat,kardemumma ja sokeri sekä suola.
Lisäile jauhoja taikinaan niin, että taikina alkaa irrota taikinakulhon reunoista, sitten sulatettu voi joukkoon ja hieman lisää jauhoja jos on tarvis.
Kohota liinan alla niin,että taikinasta tulee kaksinkertainen.
 
Ota taikina leivinlaudalle ja jaa kuuteen osaan.
Kaulitse taikinasta ohut ja laita päälle voisulaa kanelia ja sokeria.
Kääri rullalle ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
 


 
Leikkaa pötkö yläkuvan mukaisesti.
Ja kääntele joka pala eri suuntaan.
Voitele munalla ja ripottela raesokeria pintaan.
Anna kohota 15 minuuttia ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 

 
 
Tässä  pääsi myös "matolaatikkoni" kuvaan, jota usein kokatessani pidän päällä.
 
Lähdemme tästä viettämään rattoisaa sunnuntai aamupäivää kalamarkkinoille koko perheen voimin. Syömme paikan päällä ja nautimme auringosta ja tuoksuista.
Ihanan aurinkoista sunnuntaita teille kaikille lukijoille.

4 kommenttia:

  1. Onpas kiva idea tuo leikkaaminen, tekee mieli kokeilla suolaista versiota tuosta. Kiitos ideasta.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat pitkot! :) Helppo toteutus ja herkullisen näköinen lopputulos.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne.
    Itsekin innostuin näistä pitkoista nähdessäni ensimmäisen kerran tämän leikkaus tyylin ja siitä lähtien olen näitä pitkoja sitten tehnyt, jos pulla hammasta kolottaa.

    VastaaPoista
  4. Harvoin tulee pulla tehtyä, mutta tätä tyyliä tekisi kyllä mieli kokeilla :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)