keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pekoni-tomaattikeitto

 
Sain eilen kommentin tämän viikon pasta ruoasta, että kuvia olisi mukavampi katsella, jos ei olisi jo syödyn näköisiä.
No, tästä ruoasta sanon teille kyllä suoraan, että tuli maisteltua jo ennen kuvan ottoa monta lusikallista.
Todella herkullista keittoa. Aina vain lusikka upposi soppakulhoon ja oli pakko saada lisää, vaikka vain piti maistaa keiton makua.
 
Tänään olin päiväunien aikaan, (jolloin usein kirjoittelen tänne blogiini) isomman tytön terveystarkastuksessa.
Peräti tunti meni niitä näitä rupatellessa terveydenhoitaja tädin kanssa. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa lääkärin tarkastus.
 
Meillä kävi vanhempi tyttö eilen ensimmäisen kerran kaverinsa kanssa Tyttöjen Tuvalla ja ihastui kerhosta niin, että ilmoitin kumpaisenkin tytön sinne tänään. Nyt on sitten tytöillä touhua kesän on kerhon yökylä ilta ja uimisreissua saaressa ym. kivaa tiedossa.
 
120 g pekonia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl punaisia linssejä
300 g tomaattimurskaa
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa maun mukaan
 
Suikaloi pekoni.
Paista suikaleet pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipuli ja hienonnetut valkosipulin kynnet joukkoon.
Kaada joukkoon myös vesi ja kiehauta.
Lisää liemikuutio ja huuhdellut pinssit. Lisää myös tomaattimurska.
Keitä kannen alla n. 30 minuuttia. Lisää tuorejuusto. Kuumenna sekoitellen ja tarkista maku.
 
 

2 kommenttia:

  1. Tartteepa kokeilla. pitäs oppia enenpi käyttään linssejä

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ekku. Sama täällä olen vasta-alkaja näissä linssi ja papu asioissa. Enemmän haluaisin minäkin näitä käyttää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)