keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lohipihvit katkarapukastikkeella


Taas tuli syötyä itsensä ähkyksi.
Katkarapukastike on jo loppu, kun Ukkoseni keksi laittaa loput siitä leipiensä päälle ja samaan hengenvetoon kysyi, että voisiko tätä tehdä lisää.
Oikeaan lohipihvi ohjeeseen ei kuuluisi lainkaan maustamatonta jogurttia, siispä taikinasta tulee aikas tönkköä ja pihvejä ei siinä tapauksessa tule, kun neljä kappaletta isoja ja meheviä.
Mutta näin meillä neljä pihviä ei riittäisi millään joten jatkoin hieman taikinaa.


300 g lohisuikaleita marinaadissa (minulla marinaadina oli tällä kertaa hunaja)
1  sipuli
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl sitruunapippuria
1-2 rkl tilliä
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
PAISTAMISEEN:
voita

Kaada lohisuikaleet kulhoon ja lisää kaikki muutkin aineet.Surauta tehosekoittimella muusiksi. Anna makustua hetki jääkaapissa.
Paista ohukasipannulla kauniita tasakokoisia lettusia.
Kauhalla saa hyvin kaavittua kulhosta notkeaa taikinaa lettupannulle sopivia määriä.


Valmista katkarapukastike joko ensimmäisenä tai lohipihvi taikinan ollessa makustumassa jääkaapissa.
Ota pakaste katkaravut sulamaan siivilään. Kaada hieman lämmintä vettä päälle.

n. 300 g katkarapuja
1 dl majoneesia
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 rkl tilliä
2 hyppysellistä sormisuolaa
sitruunapippuria 
1 tl paprikamasustetta

Sekoita kaikki katkarapukastikkeen ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)