kotiliesi

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lantturanskalaiset


Eilen makkaraperunoita tehdessäni tuli mieleeni lantun puolikas, joka oli jo jonkin aikaa kuljeksinut jääkaapin vihanneslaatikossa.
Niinpä ajattelin, että nyt lanttu saa kyytiä.
Tuli kyllä todella maittavia ranskalaistia.
Täytyy vain muistaa yksi asia lantturanskalaiset kannattaa syödä heti uunista tullessa, sillä ne pehmenevät nopeasti.
Käytin öljynä pippuristen tapasherkkujen marinadiöljyn, siksi mukana on ruohosipulin paloja. Mutta tähän käy ihan öljyksi tavallinen oliiviöljykin tai esim. aurinkokuuivattujen tomaattien marinaadi öljy.

300 g lanttua
1/2 dl öljyä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl valkosipulimurskaa
ripaus chilimaustetta

Viipaloi lanttu pieniksi ranskalais paloiksi ja laita ne uunin kestävään vuokaan. Kaada lanttusuikaleiden päälle öljy ja mausteet.
Sekoita niin, että maut tasaantuvat.
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Noista saa niin jumalattoman närästyksen, että tekee mieli lähteä päivystykseen. Huh, en koskaan enää laita noita suuhuni!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Anonyymi.
    Harmin paikka. No, kaikki ruoat eivät sovi kaikille.
    Meillä meni ilman närästystä, mutta ehkä ranskiksia oli yhtä henkeä kohden niin vähän ettei mitään isompaa päässyt tapahtumaankaan.
    Ja tämähän on niin henkilökohtaista.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, minua ei närästä lanttu :) Tällainen ohje on myös Karppaajan keittokirjassa, mutta sinä osaat sen lisäksi hyödyntää "jämiä" kuten säilykkeiden öljyä. Pitää heti testata!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Ilona H.
    Otin juuri karppiruokakirjoja kirjastosta niistä katselin ensin reseptin, sitten kun piti tehdä en ohjetta löytänyt enään mistään.
    No, omanlaisiani olisin varmaan kuitenkin tehnyt vaikka ohje olisi siihen hätään löytynytkin.
    Aina tulee sävellettyä.
    Onneksi tuli lanttu käytettyä pois kuleksimasta jääkaapin perukoilta ja vielä näin herkulliseen reseptiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)