kotiliesi

torstai 25. huhtikuuta 2013

Juustoinen kukkakaalikeitto


Taas on nukkumaan meno aika ja minä alan kirjoittelemaan teille todella herkullisen kukkakaalikasviskeiton ohjetta.
Meillä on tätä nykyä aina kukkakaalia vihanneslaatikossa odottamassa, koska inspis iskee ja eilen, kun nukkumatti vahingossa jätti minut väliin niin aloin aamuyöstä väkästämään keittoa ja riisipuuroa.

Näin kesän kynnyksellä alkaa pihatöitä ja kaikkea muuta ulkohommaa olla siihen malliin, että meinaa kirjoitukset jäädä kirjoittamatta. 
Eilenkin Ukkoseni kanssa haravoimme ja siivosimme pihan roskat pois sekä imuroin ja pesin auton, niin Ukkoseni pääsee sen tänään katsastamaan.

1 kukkakaali (400 g)
1 sellerinvarsi
1 iso porkkana
1/2 punaista paprikaa ja 1/2 vihreää paprikaa
1 punasipuli
1 lihaliemikuutio
5-6 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl pippuria
150 g koskenlaskija voimakasta tai muuta sulatejuustoa
2 dl kermaa

Paloittele kukkakaali, pilko sellerin varsi, kuori ja paloittele porkkana ja sipuli.
Poista paprikoista siemenet ja paloittele ne.
Laita kasvikset ja liemi mausteineen kattilaan ja peitä kannella.
Anna kasvisten kiehua hiljalleen kypsiksi noin 10-15 minuuttia kasvisten koosta tietenkin riippuen.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Lisää joukkoon juusto ja kuumenna. Lisää viimmeiseksi kerma.
Kuumenna, mutta älä enään keitä.



1 kommentti:

  1. Vaikuttaa niin herkulliselta, että pitää kokeilla pian. Meillä rakastetaan sekä sosekeittoja että kukkakaalia, joten varmasti uppoaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)