torstai 4. huhtikuuta 2013

Herkkupiiras

 
Nyt löytyi meidän nuorimmaisen tytön herkku piiras.
Olisi vedellyt yhdeltä istumalta koko piiraan, mutta täytyi hieman toppuutella.
Maistoin kyllä itsekin ja olihan se hyvää, täytyy myöntää.
Täytteeksi käy omenoiden tilalle niin marjat, kuin muutkin hedelmät.
Omat omenat ovat tällä kertaa  pakasteesta niinpä ulkonäkö ei ole mitä kauneni, mutta omalla porukallahan tämä herkku syötiin, joten ei ollut niin ulkonäöllä väliksi.
 
Tässä tuli vedettyä kahden tunnin päivänokoset, kun hoidokit lähti.
Pari yötä on mennyt huonoilla unilla ja vatsan väänteillä.
Sain niin kovan lääkityksen tuohon tautiini, että vatsa ei oikein ole pysynyt mukana lääkkeiden tehossa.
Tänään on onneksi jo tuntunut paremmalta.
 
Kävimme tänään myös ostamassa nuorimmaiselle uudet lenkkarit sekä R-kioskilla haettiin vanhimmalle tytölle juliste lehti.
Siellä olikin ilmaista jäätelöä tarjolla kevään alkamisen kunniaksi ja kyllä oli tytöillä suut messingillä, kun kumpainenkin sai oman jätskin syötäväksi.
 
 
Pohja:

200 g voita
1 1/2dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1muna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
Pinnalle:
3-4 omenaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
 
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää 1 dl vehnäjauhoja joukkoon.
Ota taikinasta 1-2 dl taikinaa syrjään.
Lisää loput jauhot loppuosaan taikinaa ja loput pohjan ainekset joukkoon.
Levitä piirasvuokaan taikina tasaisesti myös reunoille.
Asettele omenat pohjan päälle.
Sekoita täytteen aineet ja kaada omppujen päälle.
Ripottele alussa syrjään ottamasi taikina murusiksi piiraan päälle.
Paista alaritilän päällä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte alkaa hyytyä ja ruskistua kauniisti.
Täyte saa jäädä pikkuisen meheväksi ja nestemäiseksi keskeltä.
 

 

3 kommenttia:

  1. Ei noissa omenoiden ulkonaässä mitän vikaa kuules ole.Ihan herkulta näyttää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)