kotiliesi

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Ahmetin tohvelit


Tänään halusin kokeilla ruokaa, jonka nimi toi mieleeni kaikkea muuta kuin ruoan, mutta eihän nimi ruokaa pahenna.
Tuumasta toimeen ja kokeilemaan.
Ohje on muuten Karpin ABC-kirjasta peräisin. Olen nyt paljon katsellut noita karppi ohjeita ja  niitä kokeillutkin. Näin tulee kasviksia syötyä ihan vahingossa enemmän ja todella hyviähän nämä ovat olleet, mutta kyllä meillä jauhot ja perunat pysyvät osanan ruokavalioa. Minä koitan tuota kasvislinjaa itselleni kuitenkin lisätä, hoidokeille kylläkin on tänäänkin tuon "tohvelin" tilalla perunamuusia.
Lisäsin munakoisojen keskelle myös juustokastiketta, jota oli jäänyt   jääkaappiin viikonlopun tortilla luonaasta tähteeksi. Mutta aivan hyvää tämä on tällä perus ohjeellakin, jonka tähän kirjoitan ilman tuota juustokastiketta.


1 munakoiso
voita
100 g voimakasta homejuustoa
100 g juustoraastetta
(sormi)suolaa 
mustapippuria

Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
Paista voissa kypsiksi molemmin puolin.
Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Asettele puolet munakoisosta leivinpaperin päälle uunipellille ja laita, joka väliin homejuustoa. 
Tee toiselle puolelle samoin. Ripottele pinnalle vielä juustoraasteet. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniisti väriä pintaansa.



5 kommenttia:

  1. Samoja linjoja kuljetaan...karpinkirjaa silmäillään.
    Mutta en minäkään orjalliseksi rupea vaan kasviksia lisäillen omalle lautaselle. Tämä munakoisotohveli taitaa tulla kokeilulistalle :-)
    Hauska nimi..

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Maireanne.
    Juu, jillitysti mennään täälläkin.
    Ukkoseni kiinnostui näistä tohveleista niinkuin minäkin.
    Oli hyvän makuisia, mutta eihän nämä mitään laihuttajan ihanteita ole, vaikka kasvisruokaa onkin.
    Mutta näillä nyt mennään ja kaikkea, joka kiinnostaa niin maistellaan.

    VastaaPoista
  3. No olipas, öh... erikoinen nimi. Tulee jalkahiki mieleen.
    No siltä se varmaan tuoksuukin mutta maku saattaa olla herkullinen. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Anonyymi kommentistasi.
    Tuoksusta en nyt teille pysty kertomaan, koska olen pienessä nuhassa ja en oikein haista mitään. Mutta hyvää oli ja maku oli herkullinen.

    VastaaPoista
  5. Hauska ohje! Munakoiso onkin jäänyt vähän vieraammaksi ilmestykseksi meidän keittiössä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)