kotiliesi

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vihreä juustosalaatti

 
Aurinko paistelee niin komeasti taivaalta, että tekee ihan mieli lähteä ulos kunnon happihyppelylle.
Ensin on kuitenkin tehtävä päivällinen, muuten alkaa koko sakki napista nälkäänsä.
 
Eilen söimme pirteää juustosalaattia iltapalalla.
Tähän sopii hyvin voimakkaan makuiset juustot.
Itselläni oli luomukaupasta viikolla ostamaani juustoa, (jonka nimeä en sitten muista, vaikka kuinka sitä muistelin.)
Tämän salaatti kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua, niin salaatti ja muutkin tuotteet ovat silloin rapeita ja herkullisia.
 
50 g auringonkukansiemeniä
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sinappia
1 rkl sokeria
1/2 tl mustapippuria
jääsalaattia
1/2 ruukkua rucolaa
4 dl vihreitä viinirypäleitä
125 g esim. Granaa juustoa lastuina
 
Paahda puhtaalla pannulla auringonkukan siemenet.
Sekoita salaattikulhossa jogurtin joukkoon sinappi, sokeri ja pippuri.
Revi joukkoon salaatti ja rucola.
Lisää joukkoon myös halkaistut viinirypäleet, sekä osa juustosta pieninä lastuina.
Sekoita ainekset nopeasti keskenään.
Ripottele salaatin päälle paahdetut siemenet ja vuole kuorimaveitsellä pinnalle juustolastuja.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)