keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Veneperunat

 
Tänään olin pitkästä aikaa ulkona pidemmän aikaa.
Kyllä oli ihanaa nauttia kevät auringon säteistä ja lämmöstä.
Kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka onkin hieman myöhässä tänä vuonna.
 
Olen ilokseni huomannut, että omatekoiset lohkoperunat ovat saaneet  niin lapsilta kuin meiltä aikuisiltakin suuren suosion. Siksipä halusin kokeilla hieman eri reseptiä.
No, myönnetään pikkuisen lipes lapasesta tälläkertaa tuo mauste kastikeen määrä, mutta hyvää oli silti.
Tässä resepti sopivissa mittasuhteissa.
 
500 g  eli 7 perunaa
25 g voita
1 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl mustapippuria
1-2 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
 
Kuori perunat ja leikkaa veneen mallisiksi lohkoiksi.
Sulata uunivuoassa voi ja lisää siihen perunalohkot. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita jugurtin sekaan kaikki loput ainekset ja kaada seos vuokaan perunoiden päälle.
Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, jotta perunat kypsyvät.
Tarjoile sellaisenaan dippikastin kanssa tai ruoan kanssa perunoiden tapaan.
 

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvän kuulonen ruoka, pitää laittaa muistiin! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Herkkuhovi.
    Juu, hyviää on ja mukavan simppeleitä tehdä.

    VastaaPoista
  3. Tälläisellä reseptillä en ole koskaan kokeillut "venepottuja", mutta pitää testata kuulostaa hyvälle!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)