sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Täysjyvä speltti limppu

 
Viimme viikolla tuli uusi leivotaan -lehti, josta heti tuoreeltaan piti päästä kokeilemaan leivän ohjetta.
No, resepti kuitenkin ryöpsähti taas kerran käsistä ja lisäsin kokojyvävehnäjauhojen tilalle kokojyvä spelttijauhoja.
Herkullista.
 
Trulleja on vilissyt tuon tuostakin talon kulmilla.
Onhan sitä parit noidat uskaltautuneet sisällekin asti virpomaan.
Meillä tytöt katselevat enään verhon raosta, kun muut käyvät virpomassa ja pitävät äidille saarnoja kuinka paljon saa namusia trulleille antaa, että omillekin herkkusuille riittää illalla naposteltavaa :D
 
 
50 g hiivaa
4 dl kädenlämpöistä maitoa
40 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jugurttia
2 tl suolaa
4 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl vehnänalkioita
10-11 dl erikoisvehnäjauhoja
 
Liota hiiva kädenlämpöisen maidon sekaan.
Lisää voi ja jogurtti sekä jauhota  vähän kerrallaan.
Jaa hyvin alustettu taikina kahteen silikooniseen leipävuokaan.
Anna kohota noin 45 minuuttia.
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Voitele leivän pinta vedellä ja paista uunissa noin 30 minuuttia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)