kotiliesi

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Silakkamurekepihvit kermakastikkeessa

Silakka tulee ainakin meillä tehttyä usein, joko laatikkona tai paistettuna uunissa tai pannulla.
Nyt hieman erilainen ohje, joka vie kielen mennessään.
 Silakka murekepihveissä ei ruotoja tarvitse pelätä ja siksi ne ovat lasten suurta herkkua.
Ohje löytyi  1988 vuoden Apu-lehden plussa-ruokaliitteestä.
Tänään lähden Marttojen kanssa kaupungilla olevaan luomu kauppaan nimeltä Lempi.
Ai ai, oikein sormet syyhyten odotan sinne pääsyä.
Saas nähdä mitä kaikkea uutta sillä reissulla taas oppiikaan.
300 g perattua silakkaa
1 muna
1/2 dl tillisilppua
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja+ 1/2 dl vettä
PANNULLE:
2 dl kermaa
10 cm purjoa
suolaa
currya
PAISTAMISEEN:
voita
Jauha peratut silakat tehosekoittimella aivan hienoksi.
Lisää kaikki muut ainekset joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Ota taikinasta isolla lusikalla kokkareita ja paista ne pannulla. Jos haluat siistejä tasakokoisia pihvejä kannattaa avuksi ottaa ohukaispannu.
Lado valmiit pihvit pannulle limittäin ja kaada päälle kerma.
Silppua purjo renkaiksi ja ripottele pihvien päälle.
Lisää suolaa ja currya maun mukaan.
Anna kerman kiehua kokoon sakeaksi kastikkeeksi.
Tarjoile silakkamurekepihvit perunamuusin tai juuresmuusin kera.

1 kommentti:

  1. Tunnustan, että en ole koskaan tehnyt silakkapihvejä, olisi varmaan aika kokeilla :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)