kotiliesi

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Rasvakeitin ja sepustuksia


TERVETULOA LUKIJOIKSI PILVIKIRSIKKA JA KLAARA.

Ukkoseni osti meille uuden rasvakeittimen.
Tämä on nyt, se malli jossa rasvan käyttö puolittuu vanhoihin koneisiin verrattuna.
Eli ritilä kiertää rasvakeittimessä ja vain osa tuotteesta on kerrallaan rasvassa.
Todella herkullisia ranskalaisia tuli tällä masiinalla, samoin tein kevätkääryleitä ja hyviä tuli niistäkin.
Joten olen todellakin enemmän, kun tyytyväinen tähän uuteen rasvakeittimeeni.

Tänään on kurkku tuntunut karhealta, paikkoja kolotellut ja kuumeen tuntua ilmassa, mutta en ole antanut taudille vielä pikkusormea, vaan kävimme lasten kanssa kävelyllä tai siis minä ja poika käveltiin ja tytöt hiihtivät tuolla Näsijärven jäällä.
Ihana auringon paiste, eihän sitä voi pysytellä sisällä.

Viimme kesänä saimme hoidokin vanhemmilta lahjakorttin Pizzeria Napoliin ja nyt oli otollinen aika käyttää se pois. Loma päivä ruoan laittoon tuntui ihanan ylelliseltä.  Kiitos kovasti herkullisesta lahjasta.


4 kommenttia:

  1. En ole saanut aikaiseksi perhetyä tarkemmin noihin rasvakeittimiin. Täytyykö keitin tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen, vai sietääkö rasva säilytystä... siis jos vaikka siirtää laitteen viileään?
    Entä puhdistus? Pitääkö se osa, missä rasva kelluu, puhdistaa ja kuinka usein?

    VastaaPoista
  2. Hei Sirkku:
    Rasvan voi pitää keittimessä koko ajan, myös kylmä säilytys on mahdollinen. Itse vaihdan rasvan, kun se alkaa tuoksumaan voimakkasti keitettäessä.
    Keittäjäksi kun opiskelin opettaja sanoi, että grillit joissa tuoksuu pitkälle ranskalaiset eivät ole vaihtaneet rasvaa tarpeeksi usein, joten siitä itselläni tämä tuoksujuttu.
    Tottakai vaihdan myös rasvan jos alkaa olla saostunutta ja epäsiistin näköistä.
    Meillä vaihdetaan rasva yleensä noin kolmen-neljän kuukauden välein mutta meillä ranskiksia tehdään kerran viikossa viisi annosta joskus enemmänkin.
    Puhdistus vanhassa koneessa oli hankala, mutta tässä uudessa on letku tuon kahvan alla josta saa rasvan norotettua astiaan ja sihdit lähtevät irti ja saa pestä käsin tai astianpesukoneeassa.
    Vaihtaessani rasvan puhdistan koneen kokonaan sisältä.

    VastaaPoista
  3. Heissan, olen lukenut jonkin aikaa blogiasi :) raikas ja niin kodin tuntuinen !

    VastaaPoista
  4. Tyttökuitenkin:
    Kiitos kommentistasi.
    Ihanaa kuultavaa tuommoinen.
    Tulee kirjoiteltua arkipäivän asioita ja sattumuksia.
    Ihanaa jos pidät :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)