maanantai 25. maaliskuuta 2013

Raparperipiirakka

 
Tämä kyseinen piiras on jo paremmissa suissa.
Vaniljavaahdon kanssa nautittu herkku teki hyvin kauppansa. Lisääkin on jo pyydetty tehdä.
 
Innolla odottelen tämän vuoden raparperisatoa.
Siirsin raparperit keskeltä pihaa syrjemmille paikoille ja viimme vuoden sato oli siksi pieni. Nyt olisi toiveissa runsaaampaa satoa, vai onko vain toive ajattelua.
 
150 g voita
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
1 1/2 dl sokeria
 
TÄYTE:
4 dl raparperin paloja
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
 
Sulata voi kattilassa ja sekoita kuivat ainekset joukkoon.
Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
Leikkaa raparperinpaloiksi ja sekoita joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
Painele puolet taikinasta piirasvuoan pohjalle ja laita raparperi palat taikinan päälle.
Sitten loppu taikina raparperien päälle.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoile piirasta vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)