kotiliesi

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Meksikolainen jauhelihakeitto

 
Täällä senkun jatketaan yskimistä ja niistämistä.
Nyt alkaa vaan loppuun pinna, kun ei saa yöllä nukuttua ja päivät menee aivan sumussa.
Tilasin lääkärin täksi päiväksi, jos sitä pitkästäaikaa pääsisi terveen kirjoihin.
 
Tässä keitto minun makuuni.
Tomaattista pehmeyttä ja taco tyylistä maukkautta.
 
1 iso sipuli
200 g naudanjauhelihaa
1/2 pss tacomausteseosta
1 tl chilimaustetta
1/2 tlk 200 g  tomaattimurskaa
5 kirsikkatoamaattia
1/2 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 tlk papuja tomaattikastikkeessa
100 g pakaste maissia
1 rkl paprikamaustetta
 
Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha kattilassa.
Sekoita joukkoon tacomauste.
Kumoa joukkoon tomaatit, vesi, liemikuutio ja pavut kastikkeessa.
Keitä lientä noin 15 minuutttia.
Lisää joukkoon pakaste maissit ja mausteet. Keitä vielä 5-10 minuutttia.
 
VINKKI:
Jos sinulla on aikaa, anna keiton hautua noin tunnin ajan. Maku vain paranee.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)