maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lasagnet munakoisolla ja pastalevyillä

 
Innostuin kokeilemaan lasagnen tekoa pastalevyjen sijaan munakoisolla.
Tein siis kaksi lasagnea toisen tavallisen ja toisen tämän munakoiso version.
Muistelin, etten tykkää munakoisosta, mutta taisinpas muistaa väärin tai sitten makuaisti on vanhemmiten muuttunut.
Me totesimme ukkoseni kanssa yksimielisesti, että tämä munakoiso lasagne on paljon parempaa kuin tavallinen versio.
Eli taas löytyi uusi tuttavuus meidän perheen ruokapöytään.
Alimmassa kuvassa on kummastkin lasagnesta maistiaiset samalla lautasella.
 
Tästä annoksesta tulee siis yksi iso lasagne ja toinen pienempi vuoka, itse saa päättää kumman haluaa tehdä munakoiso version ja vai tavallisen vaiko kumpaistakin.
 
 
1/2 munakoisoa ja 300 g lasagnelevyjä
 
JAUHELIHAKASTIKE:
 
400 g naudanjauhelihaa
400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
2 dl kuivattuja suppilovahverita
3 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl oreganoa
 
JUUSTOKASTIKE:
2 rkl voita
 1dl täysjyvävehnäjauhoja
14 dl maitoa
300 g juustoraastetta
1/2 tl muskottipähkinää
2 tl viherpippuria
50 g koskenlaskija sulatejuustoa sipuli-ruohosipuli
 
Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli,porkkanaraaste, murskatut suppilovahverot sekä ohjeen muut aineet joukkoon.
Anna kastikkeen hautua sillävälin, kun teet juustokastiketta.
 
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon puolet juustoraasteesta sekä sulatejuusto palat. Mausta kastike.
 
Viipaloi munakoiso versioon munakoiso ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa.
 
Levitä laakealle astialle kerros tekemääsi jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetetuilla munakoison siivuilla tai lasagne levyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta.
Kaada päällimmäinen kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
Laita uuniin noin 1 tunniksi 175 asteeseen tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin
Anna ruuan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Varmasti oli hyvää. Pitää itsekin testata munakoisolla, kesäkurpitsalla olen usein korvannut lasagnelevyjä ja sekin on ollut maukasta.

    Kiitos, että jaat reseptejäsi. olen usein tehnyt ohjeillasi ruokaa, ehdoton herkku on bataatti-broilerikeitto, jossa on kookos-lime-kermaa.

    -Anu-

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen joskus maistanut kesäkurpitsa-lasagnea, ja se oli todella hyvää!
    Meillä on tuo isäntä vaan vähän epäileväinen tälläisiä ruokakokeiluja kohtaan, mutta jos kerran teilläkin sai hyvän vastaanoton, niin ehkäpä minäkin rohkenen kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anu ja Nanne, nyt on joku ihme inspis noista kasviksista ja aina löytyy uutta ja hyvää, niin sitä vielä enemmän innostuu. Kesäkurpitsa lasagne onkin meillä sitten seuraava lasagne jonka teen. Kiitos teille vinkistä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)