kotiliesi

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Katkarapukastike ja paistettut seitifileet

Leppoisaa sunnuntaita teille.
Meillä on Ukkoseni kolaillut pihan heti aamutuimaan ja minä valmistelin ruokaa.
Eilen paistelin kalaa ja tein sille herkullisen katkarapukastikkeen.
Kuvan kala file jäi pannuun kiinni, mutta herkkua se oli silti.
Huomaatte varmaan, että kasti oli super herkullista, koska puolet lautasesta on kastikkeessa.
3 isoa seiti filettä
voita ja tilkka sitruunaista oliiviöljyä
sormi suolaa
kalamaustetta
KATKARAPUKASTIKE
2 dl kermaa
2 dl vettä
1/2 kalaliemikuutiota
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/4 dl sitruunan mehua
100 g katkaraputuorejuustoa
1 rkl tilliä
100 g pakaste katkarapuja
Kuumenna kerma, vesi ja kalaliemikuutio kattilassa.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen.
Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon.
Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja tilli.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, katkarapuja! Mä tykkään :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, anonyymi, minä tykkään myös.
    Kastike oli aivan ykkös herkku juttu.

    VastaaPoista
  3. Kastike näyttää ihan mielettömän herkulliselta!!
    En ole itse mikään suuri katkarapujen ystävä, mutta jaksan vielä uskoa, että kun katkarapuruoka on hyvin tehty ja se on herkullista, opin niistä tykkäämään.
    Sama juttu on sienien kanssa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Nanne, en minäkään ole aina sienistä enkä katkaravuista tykännyt, mutta olen huomannut, että vanhemmiten makuaisti jotenkin muuttuu.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)