kotiliesi

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sipulinen seitigratiini


Pidän itse paljon kalaruoista ja yksi parhaista sellaisista on kalagratiini. Gratiinin voi tehdä pitemmän kaavan mukaan eli valmistaa itse valkkokastike ja latella kasviksia kalan päälle. 
Tällä kertaa kuitenkin käytin oikotietä ja laitoin valkokastikkeen tilalle ruokakermaa ja ranskankerman lopun.
Herkkua on näinkin.

Tänään päästäänkin helpommalla ruoanlaitossa. Eilen oli taas viikottainen uuni ruokapäivä ja valmistin tämän gratiinin, possunlihakastikkeen, uunipuuroin sekä pannarin uunissa.
Tänään saa vain syödä eilen valmistettuja herkkuja.

1 pkt pakaste seitä
1 iso sipuli
1 punasipulia
1 tl öljyä
2 dl ruokakermaa
1 dl raskankermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl kapriksia

Sulata sei. Leikkaa sipulit renkaiksi.
Kuulloota sipuleita öljyssä muutama minuutti.
Lisää pannulle ruokakerma ja mausteet.
Nosta kala uunivuokaan. Kaada päälle sipulikastike ja ripottele pinnalle kaprikset.
Kypsennä 200 asteessa uunissa noin 20-25 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Nam, nam, nam...taas pääsi suustani ja kuolakin taitaa valua..... Taidan tulla teille päivähoitoon, jos joka päivä on tälläisiä herkkuaj tarjolla..... ;O)

    VastaaPoista
  2. Saga: Tervetuloa kyllä tänne mahtuu joukkoon ;))
    Tämä oli kyllä todella hyvää.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)