kotiliesi

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Sienimunakas

 
 
Meillä on usein iltapalaksi munakkaita. Ne on niin nopeita ja helppoja tehdä, eri variaatiot syntyvät sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.
 
Meillä aloitti tänään uusi hoitolapsi Iines. Reipas ja iloinen tytöntyllerö.
 
 
3 munaa
1/2 dl ruokakermaa tai maitoa
1/2 tl suolaa
pippuria
 
Sienimuhennos:
 
100 g herkkusieniä
voita
1 pieni sipuli
1/2 dl ruokakermaa
suolaa ripaus
pippuria
ruohosipulia
 
Valmista ensin sienimuhennos. Paista viipaloidut sienet, kunnes sienístä on neste haihtunut. Lisää sitten voita ja sipuli silppu. Kuullota sipulit läpikuultaviksi ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna kiehua parisen minuuttia. Mausta ja lisää ruohosipuli.
 
Riko munat kulhoon ja sekoita munien rakenne rikki haarukalla.
Lisää joukkoon mausteet ja neste.
Kuumenna paistinpannu ja lisää munakasseos pannulle. Vedä hyytyvää seosta puuhaarukalla hitaasti pohjaa pitkin keskustaan päin.
Näin munakkaasta tulee kuohkjeampi ja hyytymätön munaseos pääsee kuumalle pannulle. Munakas on valmis, kun se on pinnalta vielä kiiltävä ja kostea ja alapuoleltakauniin ruskea.
Lisää sienimuhennos munakkaan toiselle puoliskolle ja taita toinen puolisko päälle.
Halutessasi voit kuorruttaa munakkaan pikaisesti  uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia. Silloin voi munakkaan pinnalle ripotella juustoraastetta. Munakas on valmis, kun juustoraaste on saanut hieman väriä pintaansa.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)