sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pestomarinoidut broilerpalat


Lähdimme pojan kanssa Ikeaan ja siellä se päivä menikin rattoisasti kierrellessä.
Päivällä laitoin pestokanaa uuniin ja herkuttelimme sillä ja lohkopotuoilla. Lohkopotuille laitoin vain öljyä ja tacomaustetta kaveriksi.
Lautasella on myös yksi orpo kokolihapatukka, joita tein naudanjauhelihasta vain mustapippuria ja suolaa käyttäen.
Meni kun kuumille kiville, vaikka ulkonäkö ei taas ollut mikään mieltä ylentävä.
Pesto broilerin seuraksi kuului, tämä kurkku-tomaattikastikke, joka olikin mukava yhdistelmä. 

4 kpl broilerin rintaleikkeitä
n. 50 g sulatettua voita
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl tomaattipestoa
1/2 tl suolaa

Yhdistä peston sekaan kaikki ainekset ja kaada broilerinrintafileiden päälle.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Sekoittele välillä, jotta maut tasaantuvat.
Nosta broilerit huoneenlämpöön puoltatuntia ennen valmistusta.
Voit grillata broilerit grillissä tai paistaa kypsiksi uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Voitele välillä voi-pestoseoksella.


Yksi orpo broileri jäi syömättä, jos ei illalla mene parempiin suihin niin huomenna teen tästä herkullisen broilersalaatin.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)