kotiliesi

torstai 3. tammikuuta 2013

Parmesaanileivät

 
Eilen leivoin pitkästä aikaa leipää.
Olikin todella herkullista.
Ohje on jouluisten limppuvuokien vuokapaketista.
 
Täällä on nyt ihanan rauhallista sain juuri viisi hoidokkia nukkumaan.
 
4 dl maitoa
1 hiiva
3 dl vehnäjauhoja
1, 5 dl raastettua parmesaania
2 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
n. 5-6 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
 
VOITELUUN:
maitoa
PINNALLE:
1/2 dl parpesaan raastetta
oreganoa
 
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita, kunnes hiiva liukena. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi velliksi.
Peitä kulho liinalla ja anna seistä n.15-30 minuuttia. Kunnes taikina alkaa kuplia kevyesti.
Lisää joukkoon parmesaani, oregano, suola ja suurin osa vehnäjauhoista.
Sekoita hyvin.
Kaada sekaan öljy ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhoja vähitellen, taikinaa koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Taikinan tulee olla pehmeää, mutta helposti käsiteltävää.
Ripottele työpöydälle jauhoja ja kaada taikina siihen. Jaa taikina kahtia.
Leivo molemmista taikinoista pötkö ja leikkaa se 16-18 osaan.
Pyörittele paloista pullia ja asettele ne molempien vuokien pohjalle paririviin.
Asettele loput pullat paririvien päälle. Peitä vuoat liinalla ja anna kohota noin 15-30 minuuttia.
Voitele leivät maidolla ja ripottele pinnalle parmesaan raastetta ja oreganoa.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes leivän pinta alkaa saada väriä.
 
 

7 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua. Voisin varmaan syödä yhden leivän heti lämpimänä. :D Tykkään käyttää tuota parmesaania ruuanlaitossa siellä ja täällä.

    VastaaPoista
  2. Oi kun ihania. Onnistuuko sulta kaikki? Mulla ois varmaan ihan littanat, ehkä kokeilen.

    VastaaPoista
  3. Nyt on kyllä tosi herkullisen näköistä vaaleaa leipää.

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille kommenteistanne.
    Täällä on nyt syöty leipää:))

    VastaaPoista
  5. Heippa
    Täällä on niin mukava käydä,uusia juttuja on usein.Monet reseptit on tullut kokeiltua,ovat niin minun makuuni.Seuraavaksi aion käydä tuubi huivien kimppuun.

    Pikke

    VastaaPoista
  6. Ihanaa lukea kommenttejann, kiitos teille kaikille niistä.
    Koitan vastedeskin kirjoitella teille usein juttujani ja kokkailla kaikkea mitä vain keksin ja löydän laajasta resepti arkistostani.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)