kotiliesi

torstai 31. tammikuuta 2013

Omenaletut


Tässä uudesta S-kauppojen yhteishyvä-lehdestä, maukkaiden omenalettujen ohje.
Tästä määrästä tulee n.8 kpl isoja lettuja.
Lettutaikinasta tulee sitä parempaa ja maukkaampaa mitä enemmän se saa turvota. 
Joten voit tehdä taikinan jo hyvissäajoin jääkaappiin. Minäkin teen taikinan heti aamusella ja usein paistelen vasta iltapäivällä letut valmiiksi.

4 dl omenamehua
1 kananmuna
1 tl vaniliinisokeria tai ohjeen mukaan 1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Vatkaa ainekset keskenään. Viimmeisenä kananmunat niin ei jää jauhopaakkuja taikinaan.
Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia.
Kuumenna paistinpannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi.
Ripottele pinnalle sokeria ja nauti.
Tai tarjoile letut omenalohkojen kanssa, vaniljasokerilla maustetun kermarahkan kera.



2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, nämähän menisivät hyvin sormiruokanakin vauvalle :)

    VastaaPoista
  2. La Petite Princesse kiitos kommentistasi.
    Meillä hoidokit söivät käsin ja olivat niin tyytyväisiä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)