perjantai 11. tammikuuta 2013

Ohraleipä


Eilen tuli leivottua taas välistä leipää ja kuivakakunkin pyöräytin.
Leiväksi tein ohraleipää en muista olisinko koskaan tehnyt ohraleipiä muuta kuin rieskojen muodossa.
Kaupaksi meni todella hyvin enään on vähän toista leipää syömättä.

6 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna hapata 2-3 tuntia.

3-4 dl ohrajauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl sokeria
loppu pss kuivahiivaa
1/2 dl öljyä

Sekoita loput ainekset hapatetun taikinan joukkoon. Kaada taikina leivonta alustalle ja muotoile pyöreiksi leiviksi. 
Ota juomalasilla keskeltä reikä pois ja laita se ja leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kohoamaan. Kohota  noin puolisen  tuntia leivinliinan alla.
Sitten vain uuniin paistumaan 225 asteeseen noin 15 minuuttia uunista riippuen, kunnes leipä on saanut kauniin värin pintaansa.

4 kommenttia:

  1. Sinä se jaksat leipoa itse usein leipää. Täytyisi itsekin ruveta leipomaan enemmän erilaisia leipiä, valinnanvaraa riittää. Ohraleipä on mielettömän hyvää.:) Kuivakakkuja olen nyt tehnyt paljon joulua ennen ja sen jälkeenkin.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Melody, meillä menee niin paljon leipää, että on pakko koittaa tehdä sitä itse. Kaupasta ei viitsi kaikkia ostaa jo maaunkin takia.

    VastaaPoista
  3. Ihan mieletön leipä. Huippua!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos, Anonyymi.
    Mitäs tähän nyt enään osaisi sanoa.
    Vielä kerran kiitos.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)