perjantai 25. tammikuuta 2013

Kurkku-itusalaatti



Meillä on ollut pitemmän aikaa yksi suur suosikki mungpavun idut.
Niitä menee sellaisenaan vaikka kuinka paljon.
Maistuu kyllä hyville aivan kun herneitä söisi.
Tällä kertaa kuitenkin tein niistä salaattia.
Tässä salaatissa sekoitin päälle menevät aineksetkin sekaisin, muuten olisi raejuusto mennyt parempiin suihin ja hitaammat ei olisi sitä saaneet ollenkaan maistella.

1/2 kurkkua
2-3 dl mungpavunituja
100 g pakasteherneitä

KASTIKE:
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl viherpippuria murskattuna
ripaus suolaa

PINNALLE:
1 dl raejuustoa
korianteria

Suikaloi kurkku. Sekoita kulhossa salaattiaineet.
Yhdistä kastike aineet ja sekoita salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle raejuusto ja hienonnettu korianteri.


3 kommenttia:

  1. Kiva kun muistutit noista iduista. Minustakin on herkku yhdistelmä idut-herne-kurkku-raejuusto. Tuo korianteri täytyy ihan testata.

    VastaaPoista
  2. Kokeiltava ainakin tuo kastike, pidän niin viherpippurin mausta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Sirkku ja Tuulia.
    Meillä on ollut nyt pitkin talvea kova itu villitys.
    Minäkin tykkään viherpippurista, siinä on niin ihana maku.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)