tiistai 1. tammikuuta 2013

Lammaskebabit

 
 
Tässä tulevat nämä toiset kebakot, joita valmistin Uuden vuoden valvojaisiimme.
Tein nämä naudanjauhelihasta vaikka ohje onkin lampaasta.Vaihtelin hieman mausteita laitan sulkuihin lammaskebabin ohjeen.
Näistä kebakoista tulee juuri kebabin laisia kuivia ja herkullisia.
Maustaa voi toki tujummin, mutta tein nyt tälläkertaa kepakoista kakille sopivia.
Ohjeesta tulee juuri kuvan verran kepakoita, joten jos haluat enemmän kannattaa ohjetta tuplata tai jopa triplata.
 
Päivä on mennyt leppoisasti, huomista työpäivää hieman valmistelle.
 
 
1 viipale vaaleaa leipää (n. 1/2 dl)
1/2 prk kermaviiliä
1 pieni sipuli
n. 100 g fetajuustoa
200 d naudan paistijauhelihaa
(lampaan paistijauhelihaa)
1 tl suolaa
(2 tl kuivattua minttua)
tuoretta ruohosipulia
tuoretta korianteria
 
Murusta vaalea leipä ja sekoita kermaviilin joukkoon. Silppua sipuli ja murusta fetajuusto haarukalla tai käsin.Yhdistä kaikki ainekset ja anna makustua jääkaapissa hetki.
Pyörittele taikinasta tankoja.
laita ne uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutiksi.
Työnnä tankoihin puiset varrastikut uunista oton jälkeen.
 
 

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)