maanantai 21. tammikuuta 2013

Kevyt tomaatti-kanakeitto


TERVETULOA LUKIJAKSI FIRE FOX. 

Tänään tuli taas heräiltyä aikaisin ja aloin valmistamaan päivän ruokaa. 
Kevyttä kanakeittoa tomaatilla saostettuna.
Oliivit antavat mukavan suolaisen maun ruokaan.

Joku tarkka silmäinen on varmaan jo huomannutkin, että käytän nykyään broilerisuikaleiden sijasta broilerin fileeleikkeitä.
Siihen on omat syynsä. 
Katselin erästä ulkomaista ruoka-ohjelmaa ja siinä kokki käytti broilerin fileeleikkeitä  kahdesta eri syystä.
Broilerisuikaleissa on enemmän rasvaa kun fileessä ja toisena kun laittaa leikkeitä esim. suikaleina ruokaan, tulee laitettua vähemmän lihaa ja silloin tulee yleensä laitettua vasta vuoroin enemmän kasviksia.
Tässä nyt näette olen selvä mainoksen uhri, mutta silti meillä muuttui broilerinsuikaleet leikkeiksi jotka paistan ja suikaloin itse ruokiin.


1 broilerin fileeleike
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
7 dl vettä
n.300g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1 kanaliemikuutio
1/2 dl oliiveja viipaleina

Paista broilerin leike pannulla kypsäksi ja leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä.
Raasta kuorittu porkkana karkeaksi raasteksi. Kuori ja silppua sipuli. 
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon broilerin liha, kasvikset ja tomaattimurska.
Mausta ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi oliiviviipaleet.



2 kommenttia:

  1. Pitäisikin varmaan katsastaa tuota br.leikeasiaa seuraavalla kauppareissulla myös hintanäkökulmasta. En ole aikoihin vertaillut suikaleiden ja leikkeiden kilohintoja. Luiden perkaaminen kypsennetystä leikkeestä on kuitenkin ihan pikkujuttu.

    VastaaPoista
  2. Niin, hinta on myös yksi tärkeä seikka näin paljon ruokaa tekevänä.
    Nyt on ollut tarjouksena Prismassa broilerin ohut leikkeet pariin otteeseen ja olen ostanut niitä ei ole edes luitten irroittelua lihasta. Nämä ostamani ohutleikket ovat mielestäni vielä aikas paksuja leikkeitä. Hyvin tulee yhdestä leikkeestä keitto.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)