kotiliesi

tiistai 29. tammikuuta 2013

Juusto-kaalisalatti


Tästä salaatista ei voi olla pitämättä.
Ja kaiken lisäksi salaatti sopii niin tälläisenään syötäväksi tai lihan, nakkien, braatwurstin  kuin lihapullienkin seuraksi.
Kannattaa kokeilla esim. kesän kynnyksellä ensimmäisten grilli lihojen tai makkaran seuralaiseksi.

Taitaa jo näkyä kova intoni kevään ja kesän suhteen. Kasvihuone ja nuo kohopenkit ihan kutkuttaa jo multasormeani.
Mutta ei hätää tällä viikollahan jo päästään pitkästä tammikuusta ja tulee lyhyt ja toivottavasti aurinkoinen helmikuu.

4-5 annosta

250 g keräkaalia
n.1/4 tl suolaa
1 porkkana
1/2 prk ananasmurskaa
2-3 dl kermajuustoraastetta tai 100 g raejuustoa
KASTIKE:
1 dl maustamatonta jugurttia
1/2 rkl sitruunanmehua
1/2 rkl sinappia
1/2 rkl sokeria
 1/4 tl mustapipuria

Raasta kaali karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon suola.
Anna seistä huoneen lämmössä noin tunnin ajan.Valuta sitten irronut neste kaalista pois.
Raasta kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi.
Valuta anannaksesta liika liemi pois. Lisää sitten porkkanaraaste, ananasmurska ja juustoraaste tai raejuuto kaalin joukkoon..
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä salaattiin. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. 
Ja eikun nauttimaan.



2 kommenttia:

  1. Kyllähän sitä kesää odeottlee itse kukin. Nyt oli onni, että oli ruokalautanen nenän alla ,kun blogisi avasin, sillä täällä tulee yleensä aina nälkä... ;O)

    VastaaPoista
  2. Hei Saga, täällä ollaan niin täpinöissään koko kesästä.huh huh :))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)