tiistai 1. tammikuuta 2013

Jauhelihavartaat

 
Onnellista uuttavuotta teille kaikille.

Olen tätä postausta nyt aloitellut jo viimme vuoden puolella.
Eilen siis sain kuvan laitettua ja tekstiä piti alkaa kirjoitella, niin soitteli veljeni ja tuli avovaimonsa kanssa piipahtamaan.
Todella iloinen yllätys.
Saunan ja syömisien jälkeen, matkamme jatkui koko perheen voimin naapuriin, josta oli pyydetty kokko tarpeita ja sytytys apua.
 Ukkoseni räjäytteli raketit ja lähdimme rannalle  katsomaan oikein isompaa ilotulitusta.

Tein uudeksi vuodeksi kahden laisia kepakoita ja kyllä olikin herkullista maistella ja dippailla eri laisiin dippeihin. Huh huh, taas kerran oli vatsa täynnä ja hyvä mieli.
Ohjeesta tulee  juuri kuvan verran kepakoita, siis jos haluat enemmän tee kaksin kertainen annos.


1/2 prk kermaviiliä
1/2 pss sipulikeitto ainesta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/4 dl korppujauhoja
200 g jauhelihaa
3 siivua koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas maku)
1 valkoksipulin kynsi
1 muna
1/2-1 tl mustapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon sipulikeitto aines ja aurinkokuivatut tomaatit sekä korppujauhot.
Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon paloitellut muut ainekset ja mausteet.
Itse tein tämän kaiken jo aamulla ja iltapäivällä valmistin kostutetuin käsin jauhelihamassasta tankoja. Jotka laitoin uuniin 225 asteeseen noin 20 minuutiksi.
Laita tikut tankoihin paistamisen jälkee.


TERVETULOA LUKIJAKSI SARPPU.

 
 


4 kommenttia:

  1. Kiitos, Maiju suosittelen kokeilemaan. Meillä tykkäsi niin isommat,kun pienemmätkin. Ja laitan dipitkin blokiin kunhan kerkiän.

    VastaaPoista
  2. Nämä olivat todella mehukkaita, kosteita ja herkullisia.
    Teen taatusti uudelleen, sai sellaiset kehut osakseen kaikilta niitä maistaneilta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)