torstai 31. tammikuuta 2013

Italialainen omenapaistos


Pakkanen on vielä pullollaan omenan paloja valmiiksi leikattuina, joten on ihanaa aloittaa leipominen.
Tällä ohjeella on muutenkin mukavaa leipoa, koska aikaa ei tuhraannu nimeksikään.
Tämän piiraan tein eilen ja nyt meni juuri viimmeiset rippeet tyttöjen suihin. 
Näytti olevan haluttua tavaraa ei sillä söin ja tykkäsin itsekin. Pinta oli ihanan rapeaa ja sisus ai ai, kuinka herkullista.

Pinnan mantellilastut vaihdoin fariinisokeriksi, koska nuorimmainen on pähkinöille ja manteleille allerginen.

4-5 hapahkoa omenaa
n. 1 tl kanelia

TAIKINA:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja

PINNALLE:
(1/2 dl mantelilastuja)
1/2 dl fariinisokeria

Kuori ja lohko omenat. Levitä ne korkeareunaiseen piirasvuokaan.
Ripottele pinnalle kanelia.
Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistamisen aikana. Ripottele pinnalle fariinisokeri.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

9 kommenttia:

  1. Olen ihan heikkona omenapaistoksiin ja tämä vaikuttaa sekä maistuvalta että ihanan helpolta! Valmiit omenalohkot pakkasessa tosiaan vielä nopeuttaa valmistamista.

    Meillä on porkkanaraastekin valmiiksi raastettuna pakasterasioissa. Erittäin kätevää sulattaa aina rasiallinen aterialle eikä aina tarvitse alkaa raastaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitso vinkistä Pihi nainen, täytyykin tehdä seuraavalla kertaa porkkanaraastetta oilein enemmänkin.

    VastaaPoista
  3. Kuullostaapa hyvältä! Ei pitäisi nälkäisen ja herrkukieltoisena kurkkia tällaisia postauksi ollenkaan :D

    VastaaPoista
  4. Sama juttu täällä, että pakkanen pullistelee omenalohkoja. Sulatitko lohkot vai laitoitko jäisinä? Nyt täytyy alkaa tuhota omenat. Kiitos muistutuksesta. t. Elle

    VastaaPoista
  5. Tämän nappaan viikonlopulle, nimittäin täälläkin omenoita vielä riittää vaikka mihin!
    tänään kahlasin läpi ihanaista leipäohjeistoasi ja lähipäivinä meillä paistuu leipä jos toinenkin. Niistä lisää myöhemmin, mutta kiitos tästä ihanasta inspiroivasta blogista!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Lila ja Elle kommenteistanne.
    Laitoin omput pakkasesta suoraan piirasvuokaan ja tein päällisen sen jälkeen. Sitten vain uuniin ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Mustakissa kommentistasi,mukavaa kun löytyy reseptejä ja inspistä niiden kokeilemiseen.
    Piakkoin tulee uusi vuokaleipä ohje, kun vain kerkiän sen tänne kirjoiltella.

    VastaaPoista
  8. Tein tänään tätä omenapaistosta ja oli tosi hyvää hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa. Kiitos ohjeesta!
    -Marie-

    VastaaPoista
  9. Kiitos sinulle Marie, on niin mukavaa kuulla kuulumisia. Kuinka on reseptin maut napannut omiin makunystyröihin.
    Ihanaa,että tykkäsit.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)