tiistai 22. tammikuuta 2013

Israelilainen salaatti



Tässä salaatissa olisi tärkeää saada kaikki raaka-aineet tasakokoisiksi kuutioiksi.
Minulla ei oikein viitseliäisyys siihen riittänyt, mutta pientä ja nättiä tästä tuli ja aivan valtavan hyvän makuista.

Lopulta sain aikaiseksi vaihtaa keittiön verhot. Tonttuverhot saivat vaihtua vaaleisiin pellavaverhoihin. Tulipas tuvasta taas ihanan valoisa. Nyt saa kevät aurinko paistella sisälle Tupun tupaa.

2 isoa tomaattia
1/2 kurkkua
1/2 isoa sipulia
1/2 dl persiljaa tai minulla oli korianteria
1/4 dl sitruunamehua
1/dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valitse tähän salaattiin kypsiä ja meheviä tomaatteja.
Kuori sipuli.
Leikkaa toamaatit ja kurkku tasakokoisisksi, noin 1/2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli hienoksi.
Kaada kaikki ainekset salaatti kulhoon.Lisää joukkoon sitruunamehu ja öljy. Silppua joukkoon tuore korianteri. Mausta kevyesti. Sekoita salaatti hyvin.


4 kommenttia:

  1. Täälläkin lähti tänään viimeisetkin joulukoristeet taas komeroon odottamaan ensi joulua. Tervetuloa kevät!

    VastaaPoista
  2. Kiva huomata et muutkin on vähän myöhässä. Sain jo huomaettuja kun yksi pöytäliina oli pikkasen joulunen.

    VastaaPoista
  3. Salaatti on aina hyvää. Meillä lähti jouluverhot keittiöstä Loppiaisena, mutta toisia en ole vieläkään saanut paikoilleen, vei tuo kaksi viikkoinen kuumeilu niin voimat,

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille kommenteista.
    Juu. pikkaisen on vaiheessa ollut tämä verho juttu. Onneksi muut joulu jutut siivosimme tyttöjen kanssa Loppiaisena pois. Tuo Ukkosen selkä hidasti siivouksia.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)