lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pesosen hedelmäinen kanakastike


Viikolla tein kanakastiketta, satukirja sankarin Pesosen tyyliin.
Ja meillä tykättiin valtavasti.

Tänään olimme vanhimman tytön tanssi-esitystä katsomassa. Ryhmiä oli monia ja ensimmäisenä esiintyi 3-4 vuotiaat. Heitä oli kaksi ja esitys oli jännittävä.
Pelkäsimme koko esityksen ajan, että toinen tytöistä tippuu lavalta, koska katsoi vain ohjaajan liikkeitä ja eläytyi perässä. Huh, oli meillä vanhemmilla jännäämistä.
No, esitys meni hyvin niin kun tyttärellänikin joten saimme lähteä kotiin iloisin mielin.

400 g maustamatonta kananfilesuikaletta
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 dl tuoremehua
sitruunapippuria
suolaa
4 rkl perunajauhoja
1 tlk mandariinejä omassa mehussaan (halutessaan voi laittaa banaanin tai persikoita)

Kuumenna öljyssä paistinpannullakananpalat ja sipuli.
Lisää joukkoon vesi  ja kanaliemikuutio. Sekoita mehuun perunajauhot ja kaada joukkoon. Lisää mausteet ja hedelmät.
Anna lämmetä ja tarjoile riisin ja salaatin kanssa.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Raitatyyny


Sain eilen valmiiksi sohvan ensimmäisen tyynynpäällisen.
Meillä on ollut ruskeat samettiset tyynynpäälliset joihin olimme todella kyllästyneet. Onneksi uudessa Novitassa oli kasapäin uusia ideoita koristetyynyiksi, joten tuumasta toimeen.
Tämä ohje on helppo kaksi riviä mustaa ja kaksi valkoista ja aina oikein neuletta.
Meillä tykättiin tyynyn uudesta "elämästä" vähän vaihtelua arkeen.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Juustosarvet


Nyt teki mieli jotain suolaista ja hyvää, niinpä leivoin leipää. Tuli oikein pehmeää ja maukasta.
Taikinasta tulee neljä isoa juustosarvea. Minä tein kaksi ja lopusta taikinasta patonkeja sekä sämpylöitä ja niidenkin pintaan juustoraastetta, herkullista.

Nyt on Ukkosella hammas kipeänä, poski on hieman turvoksissa. Sai onneksi akuutti ajan tuonne hammaslääkäriin keskussairaalalle.
Katsotaan nyt kerkeääkö kotiin ennen vanhimman tytön tanssi tuntia vai lähdemmekö tytön kanssa pyörällä sotkemaan harraste paikalle.
Onneksi sain soiteltua hoidokeiden vanhemmille ja sovittua kerho hakemiset niin, ettei keneltäkään jäänyt kerhot väliin.

1/2 l maitoa
(2 dl perunamuusin jämä)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 pkt hiivaa
30 g voita
n 12 dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta

Väliin:
juustoraastetta

Pinnalle:
kananmunaa
 juustoraastetta

Liota käden lämpöiseen maitoon suola, sokeri, muusi ja hiiva.Lisää voi ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi.Kohota taikina ja jaa sen jälkeen neljään osaan.
Kauli taikinasta pyöreä levy jolle ripottelet juustoraastetta.
Kääri rullalle ja leivinpaperiselle uunipellille kohoamaan liinan alle.
Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Mehevä kaakaokakku


Tämä on nyt paras kuva mitä tästä kakusta sain, joten siihen on tyydyttävä.
No, tein kakun vielä Mumskulta saamaani vanhaan kakku vuokaan ja eikö se tullut huonosti voideltua ja korppujauhotettua, joten kakku jäi hieman kiinni, mutta onneksi kakku olikin tarkoitettu meille koti käyttöön niin kelpaa tälläisenäänkin.
Maku oli kyllä ohjeen mukainen kuohkea ja herkullinen.

Oöemme koko päivän pakertaneet Ukkoseni kanssa pihalla ja aikaankin on saatu vaikka mitä pian päästään jo nauttimaan meidän pihan kuvista.

3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 dl kiehuvaa vettä

VOITELUUN:
rasvaa
korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kisää joukkoon öljy ja maito sekä kiehuva vesi. Sekoita taikina.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun  kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Kumoa hieman jäähtyneenä ja ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vihannes-nuudelia ja kapris-jauhelihapihvit



Tässä eilinen ruoka herkkumme. En olekaan ennen tajunnut laittaa nuudelin sekaan makeaksi keitettyjä vihanneksia. Oli muuten ihana maku yhdistelmä.

PIHVIT
1 ps sipulikeittoaineksia
1 kermaviili
1 muna
n. 50 g kapriksia
500 g naudanjauhelihaa

KAALINUUDELI-LISÄKE

n. 200 g kaalia
1 iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
4 dl vettä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl sokeria
2 pkt nuudelia

Sekoita kermaviilin joukkoon sipulikeittoaines pussi ja anna turvota 5 minuuttia.
Lisää muna ja kaprkset sekä jauheliha.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotile massasta pihvejä leivinpapreroidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Suikaloi kaali juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana. Viipaloi kuoritut valkosipulin kynnet.
Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Upota kasvikset kuumaan liemaan. Anna maistua n.5 minuuttia. Valuta lävikössä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitin vesi pois ja lisää mautuneet kasvissuikaleet nuudelien sekaan. Sekoita hyvin ja nauti kapris pihvien sekä raikkaan salaatin kanssa.


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kuopaisusämpylät


Nyt on kato käynyt hoitolapsissa, hoidossa on viisi hoitolasta kymmenestä ja nyt laitoin kolme päiväunille ja kaksi lähtee kerhoon.
Eli iltapäiväksi ei jää kun kolme hoidettavaa.
Kuumetta on kaikilla.

Tässä teille helppoakin helpompi sämpylä ohje, sekoittaa vaan taikina ja kohotella sitten lastalla kuopaistaan sämpylä pellille ja kohotetaan. Helppoa ja hyvää.
Sämpylöitä tulee tällä ohjeella noin 16 kpl jos haluat voit toki reseptin tehdä kaksin kertaisena.

3 dl neljän viljan hiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
1/4 hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pullo margariiniä

Sekoita hiutaleet ja sämpyläjauhot sekä suola ja sokeri sekaisin. Lisää käden lämpöinen vesi. Lisää lipuksi vehnäjauhot ja margariini.Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
Kuopaise taikina sämpylöiksi lastan avulla, kulhon reunaa vasten ja vieritä puikulan muotoiset sämpylät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota liinan alla ainakin vartti. Sumuta sämpylöiden pinnalle vettä, jotta niiden pinta rapeutuu uunissa.
Paista 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Liivi


Tässä kuva viimmeisestä käsityöstäni eli musta liivi. Ohje on uusimmassa Novita lehdessä.
Kuvia on vähän vaikea saada kun vaate on musta mutta toivottavasti saatte jonkin laisen käsityksen liivistä.
Tuossa takana näette keittiön tasolla kasvihuonetta odottamassa olevat vihannesten taimet.
Kurpitsat ovatkin jo isoja, mutta hyvällä taimella on myös tomaatit ja kurkut.
Paprikat laitoinkin vasta viimme viikolla itämään.
Jännityksellä odotan mitä satoa saamme.


Kanakastike


Tällä kertaa saatte "maistella" tuoreesta ananakseta tehtyä kanakastiketta.
Nuorimmaisen kanssa olemme nyt hurahteáneet tuoreeseen ananakseen sitä on mennyt jo neljä ananasta viimme viikolla ja lisää ostellaan.

Ukkoseni vaihtelee ulkosalla kesärenkaita autoon ja päivällä lähdemme kirppis kierrokselle josko löytyisi kasvihuoneeseen kaksi metallista tuolia.
Eilen Prisman asiakasomistaja päiviltä löysimme juuri meille sopivan pienen lasisen pöydän, kerrankin onnisti pöydälle tuli hintaa peräti 21 euroa.

400 g broilerin fileesuikaleita
1 paprika
1 kanaliemikuutio
1/2 dl paseerattua tomaattia
1  tlk viipale herkkusieniä liemineen
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
3 kiekkoa tuoretta ananasta
persiljaa

Ruskista broilersuikaleet ja kaada joukkoon herkkusienet ja paprika kuutiot.
Lisää joukkoon kanaliemikuutio sekä muut aineet anna kiehataa ja nauti riisin sekä salaatin kanssa.





perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hernesosekeitto


Pakasteherneet muuttuvat kypsyessään ja soseutettuina ihanan makeiksi.
Nopea ja herkullinen keitto. En ollutkaan ennen tätä keittoa tehnyt eli uusi tuttavuus, mutta hyväähän se oli.

Onneksi pääsimme juuri ulkoa sisälle ennen lumisateen alkamista.
Kyllä se saisi jo kevät  tulla eikä jatkuvasti näitä räntäkuurooja.
Krookukset ovat jo puhjenneet kukkaan lumesta puuttaamatta mutta narsisseista ei näy vielä kun hieman vihreää.
Tarkastelin muutenkin eilen pihamaata ja totesin ilokseni, että raparperit jotka viimme kesänä keskeltä pihaa siirsin on kaikki alkanut kasvamaan.


3 pss (á 200 g9 pakasteherneitä
1 sipuli
n 8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus muskottipähkinää
hiven suola
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunanmehua

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot. Lisää herneet ja sipuli, keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto, mausta ja lisää suolaa sekä kerma. Kuumenna uudelleen, lisää sitruunan mehu ja tarjoa heti. Hernemassa painuu nopeasti pohjaan, kun keittoa ei ole siivilöity. Siksi soppaa on hyvä sekoittaa juuri ennen tarjoilua.


torstai 19. huhtikuuta 2012

Kuorrutetut jauhelihapihvit


Tervetuloa joukkoomme Kahvi Kaneli.


Tässä ruoassa tulee samalla kertaa kastike ja pihvit pienellä vaivalla.
Epäröin vähän kuinka lapset pitävät paprika-tomaattikastikkeesta, mutta kasti menikin pastaan sekoitettuna yllättävän hyvin kaupaksi.

Meillä kuulee usein ruokapöydässä parhaat jutut lasten suusta.
Niinpä minua on kosittu pariin otteeseen (neljän vanha poika), kysyi josko tulisin isona hänen kanssaan naimisiin. Vastasin , että jos vielä isonakin minut huolii niin takuulla tulen vaimoksi. Ukkoseni huuteli pojalle, että on niin mustasukkainen tuollaisista jutuista.
Toinen (neljän vanha tyttö) kertoi, äitin ja isänsä olevan vaimoksissa ja minä sekä ukkoseni olemme myös vaimoksissa (siis naimisissa.)
Näin meillä piristetään päivää pienellä huumorilla ;)

1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl ruokakermaa
400 g naudan jauhelihaa
1 muna
2 tl kuivatttua basilikaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
KASTIKE:
1/2 rkl öljyä
1 punaista paprikaa
1 sipuli silputtuna
500 g paseerattua tomaattia
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl basilikaa
ripaus sokeria
KUORRUTUS:
6 cheddarsulatejuusto viipaletta

Sekoita korppujauhot turpoamaan vesi-kermaseokseen.
Lisää jauheliha, muna sekä mausteet, sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile vedellä kostutetuin käsin taikinasta kuusi pihviä nosta ne leivinpaperilla vuoratutlle uunivuoalle.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista sillävälin kastike. Lisää paprikat ja sipuli öljyyn, anna pehmetä hetki. kaada joukkoon tomaattikasti ja anna kiehahtaa.
Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos kastikkeen joukkoon.Mausta liemikuutiolla ja basilikalla ja ripauksella sokeria.
Anna kiehahtaa vielä 5 minuuttia.
Kaada kasti pihvien päälle ja peittele sulatejuusto viipaleilla. Kuorruta uunissa kunnes pinta saa kauniin värin.
Tarjoile pihvit pastan ja salaatin kanssa.







keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Virkattu kukka


Meillä on taas kovat käsityö innot nuorimmaisella päällänsä.
Eilen kyseli minulta, olisiko lankoja joita saisi käyttää ja tälläinen iso kukka oli illalla valmis ja ihan omasta päästä tehty.
Pienempiä on joskus tehnyt avaimenperiksi mutta tälläistä isoa en ole ennen vielä nähnyt.
Nyt vain roikkumaan ikkunaan.




tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kuohkeat mokkapalat


Tein taas mokkapaloja pitkästä aikaa ja olihan ne hyviä.
Meillä erityisesti lasten suurta herkkua.

Viikonloppumme oli taas kerran yhtä juoksua puolelta toiselle.
Perjantain pizzattelujen jälkeen, lauantaina lähdimme ukkosen kanssa puutarhamessuille, messuja oli samalla kertaa heti enemmänkin kirja-, matkailu-,viini- ja antiikki-messut, mutta meitä nyt olisi kiinnostanut nuo kasvihuone jutut. (Ikäväksemme saimme todeta ettei messuilla ollut yhtään kasvihuoneista.)
Muuten messut olivat kyllä kokemisen arvoiset.
Sunnuntaina taas veimme lapset elokuviin.
Nyt vain toivoisi ensi viikonlopusta rauhallista kotoilua ja ehkä kirppistelyä.

6 munaa
6 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaoa
3 dl maitoa
300 g margariiniä

KUORRUTE:

6 rkl kahvia
75 g voita
3 1/2 rkl kaakaoa
6 dl tomusokeria


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja sulata maito ja margariini.
Kaatele kuivia aineksia ja sulatettuja nesteitä vuorotellen munavaahdon joukkoon.
Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kiehauta kuorrutteen aineet sekaisin ja sekoita hyvin, ettei tule paakkuja, halutessasi voit sihdata kaakaon ja tomusokerin niin saat paremman lopputuloksen.
Kaada juokseva kuorrute jäähtyneen piiraan päälle ja levittele joka kohtaan.
Laita päälle trösseleitä.


 

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pizza perjantai ja ananas salaatti.



Pidimme perjantaina pizza perjantain oikein sanan koko merkityksessä.
Herkuttelimme Buzzadorilta (palvelu jossa kerrotaan mielipide kyseisestä tuotteesta) saamillamme Dr. Oetker Casa di Mama -pizzoilla.
Nämä pizzat ovat mielestäni parhaita pakaste pizzoja.(Ennen jo asian todenneena ja kaikki pizza perjantaihin osallistujat yksimieliseti yhtyivät kuorossa samaan.) Juju on sen pohjassa
Casa di Mama –pizzan pohjaa ei ole esipaistettu vaan se
kohoaa ja paistuu ensi kerran kotiuunissa. Pohjasta tulee
rapea ja ohut ja sen reuna kohoaa samalla kun sen täyte
säilyy kuohkeana ja mehevänä.
Eli pohja on taikinaa ja jos se kerkiää sulaa ei hätää, alla on valmis leivinpaperi jolla saat pizzan uunipellille.
 
Lapset pitivät eniten salami-lihapullapizzan hieman makeasta mausta ja miehet taas tulisesta diavola eli punainen chili ja sipulia sekä calabrese-salamia .
Me naiset taas pidimme suosikkinamme salami-vihreä pepperoni pizzoja.
Kaikkien makuun sopi ihanan mieto paprika salami pizza.


Pizza perjantaimme  kevennykseksi herkullisille pizzoille tein  raikkaan salaatin.
Kyllä maistuikin hyvälle tämä yhdistelmä.


Salaattia, rucolaa, feta (Arlan fetasnacks, valkosipuli-oliivi), kurkkua, tuore ananasta , punasipulia ja aurinkokuivattua tomaattia.

Raparperi-lihapata



Olen jo moneen otteeseen tätä ruokaa suunnitellut tekeväni ja nyt laitoimme keittiön lieteen tulen ja laitoin padan porisemaan.
Pakkasesta eilen otin 1630 g naudan kulmapaistin sulamaan (ukkosen minulle ostamat lihat on kovassa käytössä) ja tänä aamuna sitä sitten leikkasin osan paloiksi ja suikaleiksi sekä keskiosan joka oli vielä jäässä ohiuksi lastuiksi. Paistoin kaikki lihat ja jäähdyttyä laitoin pakkassen odottamaan seuraavaa viikonloppua ja uusia kokkailuja.

Tätä ruokaa varten otin pakkasesta myös raparperia sulamaan.
Harvemmin on tullut raparperistä ruokaa tehtyä, yleensä kun raparperit menee piiraaseen tai kiisseliin.
Hyvää oli näinkin.
Ohje on peräisin Hyvä terveyden kevyt kokki-lehdestä ja siinä olleesta raparperi kilpailusta jossa tämä pata voitti kolmannen palkinnon.

Ostin kaupasta ensimmäiset uudet perunat, Espanjalaisia mutta ukkoseni sanoo aina ,että jossain maassa nämäkin on kotimaisia. Kyllä Suomalaiset potut on sitten ihan eri makuisia, mutta niitä nyt täytyy vielä vähän aikaa jaksaa odotella.



600 g naudan kulmapaistia paloina
2 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
4 porkkanaa
5 dl raparperinpaloja
2 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
100 g aurinkokuivattua tomaatti-tuorejuustoa
PINNALLE:
persiljaa

Ruskista lihat voi öljy seoksessa.
Laita joukkoon myös kuoritut ja silputut sipulit. Jatka kuullotusta hetki.
Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja liemikuutiot.
Laita joukkoon myös paloitellut ja kuoritut porkkanat.
Keitä niitä lähes kypsiksi noin 15 minuuttia.
Lisää raparperit ja jatka keittämistä kunnes raparperit on pehmeitä ja lihat mureita.
Lisää loput ainekset ja kuumenna.
Ripottele pinnalle persilja ja tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.



Tässä pata valmiina ja hyvin muhineena.
Tarjolla oli siis uusia perunoita, raparperi-lihapataa ja munakokkelia sekä salaattia.
Tuosta annos kuvasta tuli hieman tumma ja sumea, mutta nälkä oli kova, niinpä ruoakahalu vei innon kuvailla.
Munakkaan resepti löytyy täältä.



torstai 12. huhtikuuta 2012

Tomaattinen kanakeitto


TERVETULOA LUKIJAKSI VIVI VINNA.

Mietiskelin tuossa aamutuimaan, mitä sitä tekisi ruoaksi. Jotakin ihan vain pientä, koska eilistä ruokaa oli vielä aikas paljon jääkaapissa.
Siispä päädyin kevyeen ja herkulliseen kanakeittoon.
Jääkaappia tutkiessani löytyi puolikas purkki paseerattua tomaattia, spagettia sekä pakkasesta wok-vihannes pussin pohja siitä sitten kehittelemään ja niin tuli herkkua ruokaa, että jouduin lantraamaan vettä joukkoon puoli litraa lisää, että kaikki saivat vatsat täyteteen.
(Siis ensin söimme eilisen ruoan pois ja sitten vasta herkuttelimme tällä keitolla.)

300 g maustamattomia broiler suikaleita
1 sipuli
1 valkosipuli
1/2 punasipulia
öljyä
1 l vettä
1-2 dl paseerattua tomaattia
2 kanaliemikuutiota
2 dl spagettia pätkittynä
1-2 dl wok-vihanneksia
kurkumaa
currya
paprikamaustetta
1 tl suolaa

Kuullota sipulit öljy tilkassa ja kaada broilersuikaleet joukkoon, kun broitsut on kypsiä. Kaada joukkoon vesi liemikuutiot ja tomaattisose.
Pätki spagetti pieniksi ja kaada sekin joukkoon.
Tyhjennä myös pakasteinen wok-vihannes pussin sisältö keittoon  ja mausta keitto.
Sitten ei muuta kuin nauttimaan herkusta.




keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Soijarouhe makaronilaatikko


Makaronilaatikosta saa helposti sopivaa niin kasvisruokana kun munattomanakin versiona.
Minulla tässä oli munaa tällä kertaa mutta jos haluaa niin munamaidon voi korvata pelkällä soijamaidolla.
Huomioi kuitenkin, että soijamaito voi kuohua uunissa niinpä vuoan alle kannattaa leivinpaperilla vuorattu uunivuoka.

Ostin joskus soijarouhetta pussin ja nyt täytyy alkaa keksiä mihin sen käyttää, ettei mene hukkaan niinpä maistellaan upeita soija ruokia.
Kävin vuosi sitte kasvis kurssin ja siellä tehtäviini kuului soija pihvien teko. (Sitä ennen en ollut soijarouheeseen tutustunut ja oli kyllä iloinen yllätys.


5 dl makaronia
1 1/2 dl soijarouhetta
3 dl vettä
1 sipuli
valkopippuria
1 tl currya
2 tl suolaa
paprikamaustetta
1/2 l soijamaitoa
1/2 l rasvatontamaitoa
3 kananmunaa

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta.
Pane soijarouhe pannulle veden kanssa ja paista ja mausta.
Sekoita soijarouhe makaronin joukkoon ja kaada uunivuokaan.
kaada joukkoon muna ja maidot hyvin sekoitettuna.
Laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.
Tarjoile salaatin kanssa.


Tein tänään tavallisen makaronilaatikon ja soija version, kumpainenkin maistui kaikille hyvin.
Kuvassa lautasellani on kumpaakin sorttia alempi (jota on vähemmän , koska olin jo syönyt suurimman osan ennen kun muistin ottaa kuvan) on soijarouheesta tehty versio.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kermainen juustokeitto


Nyt sai kaikki juuston kannikat kyytiä niin lähti parmesaanjuusto kuin pussinpohjalla ollut juustoraasteen loppukin tähän keittoon.
Taisin tehdä hieman liian valkosipulista mutta juotiin sitten reilusti vettä.

Minulla on tosiaan tapana pilkkoa loppu parmesaanijuusto paloiksi ja käyttää keittoihin liemestä tulee niin hyvän makuista. Nyt jätin juuston kannikat keittoon, en edes soseuttanut keittoa, niinpä lautasella oli ihania sattumia ja sakea keitto.



1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kipparin ruokakermaa
1/2 pkt koskenlaskija paprikaa
50 g valkosinihomejuustoa
 2 iso valkkosipulin kynttä
juustojen kannikkoita

Kiehauta vesi ja kasviskuutio. Lisää joukkoon kerma ja juustot. Anna kiehahtaa ja jätä liedelle noin puoleksi tunniksi sekoittele välillä, ettei pääse palamaan pohjaan.
Nauti keitto vaalen leivän kanssa.

Mohair huivi ja kevään esikasvatukset



No, tänään aamulla ennen kouluun lähtöä nuorimmaiseni poseesrasi huivin kanssa niin, että sain vihdoin otettua kuvan.
Tämä ohje on Me-lehden numerosta 1-2 2012.
Ihana ja simppeli ohje, vaikka minä jotenkin kämmäsin nuo pitsin kavennus kohdat (aina unohtui kavennus ja jouduin purkailemaan tuon tuostakin).
Tämä kuva on otettu meidän olohuoneen sohvan nurkasta jonka olen itselleni ominut eli käsityö nurkkani ja vihreä laukku lattialla on aina kesällä mukanani ulkona.
Sohvalla onkin seuraava käsityöni kesken eli neuleliivi neideille.



Ja tässä kuva itäneistä taimista. Vasemmalla takakulmassa on ison kurpitsan taimi ja oikealla keski rivissä on tulossa tomaattia loput onkin kesäkurpitsaa.
Otin tämän kuvan eilen ja tänään tyttöjen kanssa tarkastettuamme istutukset tomaatista löytyi jo neljä uutta taimenta.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Persikkapiirakka


Pääsiäiseksi tuli tehtyä persikkapiirakka, samaisella reseptillä jolla juuri tein omppupiiraan. Eli omput vain vaihtui säilyke persikoiksi. Ja hyvää oli näinkin.

Tänään Mumsku haettiin meille ja kävimme kukkakaupassa multa ostoksilla. Nyt on 100 litraa multaa eteisen lattialla odottamassa innokasta puurtajaa.
Älläkää nyt vaan pitäkö mua ihan tärähtäneenä, mutta mulla jotenkin tää kevät saa aikaan jonkun hullaantumisen ja se näkyy näin kukkakaupasta tuli ostettua kaksi kukkaruukkua lisää (samaa sarjaa kun tuossa edellisessäkin postauksessa.) Sitten vihannesten ja kukkien siemeniä on nyt yli kaksikymmentä pussia, osa jo kasvamassa ja itänytkin.
Et näillä mennään.

En nyt voi teille vielä laittaa kuvaa uuden uutukaisesta huivista kun nuo meidän neidit on olleet koko päivän ulkona, mutta koitetaanpas josko illalla vielä kerkiäisi vai meneekö huomiseen.


sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kookoskalaa ja orvokkeja


IHANAA PÄÄSIÄISTÄ TEILLE RAKKAAT LUKIJANI.

Tätä ruokaa on ennenkin tullut tehtyä ja ohje reseptiin löytyy täältä.Lauantaiksi tätä herkkua valmistin, kun sukulaisia kävi syömässä.
Vaikkei ruoka niin pääsiäisruoka olekaan, mutta herkullista kuitenkin.

Meillä Pääsiäinen on tähän asti ollut kylä reissuja sukulaisilla ja ihania tarjottavia on tullut syötyä niin, että maha on vieläkin täynnä.. Huomiseksi ajattelin jo tehdä itselleni kunnon "kevyen" keiton.

Tänään Ukkoseni kanssa käytiin kukkakaupassa hakemassa orvokit pihalle,(vielä ne saa olla kyllä kuistilla, etteivät palellu.)
Tulihan sieltä sitten ostettua myös tämä ihana ruukku johon heti kotiin tultua orvokit istutin.

Kävimme myös Ukkosen kanssa kunnon kävelylenkillä ja nyt sitten saunomaan, iltateelle ja teeveen ääreen kutomaan huivi loppuun, että pääsen sitä teille huomenissa esittelemään.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Uuninuudelit broilerilla


Hyvän ruoan ei tarvitse olla kallista, eikä aikaa vievää puuhaa vaan se voi olla pikaisesti kyhätty herkku jota vain söisi ja söisi vaikka vatsa onkin jo täynnä.
Tämä ruoka kuuluu juuri noihin kriteereihin.
Nuudelit voit halutessasi keittää ensin silloin jätä vesi pois ohjeesta.



2 pkt broilerin makuista nuudelia ja nuudeleiden mauste pussit
300 g maustamatonta broilersuikaletta
n. 400 g wok-vihanneksia
50 g koskeenlaskija juustoa
2 dl vettä
1 dl kookosmaitoa
1 1/2 dl juuston makuista ruokakermaa

Murenna nuudelit laakealla uunin kestävälle vadille.
Paista broilersuikaleet ja kaada wok-vihannekset kypsien broitsujen joukkoon sekä koskenlaskijan palaset.
Anna hautua vähän aikaan.
Kaada broilerseos nuudeleiden joukkoon ja sekoita. Ripottele kaksi nuudeleista tullutta broiler-mauste pussia ruokaan ja sekoita.
Kaada kookosmaito ja kerma sekä vesi ruoan joukkoon.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi.
Tarjoile salaatin kanssa.



maanantai 2. huhtikuuta 2012

Meksikonpata


Tässä ruoassa on sitä jotakin potkua ja särmää.
Vaikka ruan toki voi tehdä myös miedompana versiona ja silti se on hyvää.
Kuvat vain nyt ovat minulla niin surkeita ettei niitä kehtaa laitella tänne blogiin.

Pah, ulkona satelee vain lunta ja minä kun niin jo toivoin kevään olevan tuloillaan.
(En tiedä pahensiko sitten tilannetta, kun kävin eilen ostamassa kasvihuoneen tuohon meidän pihalle.)
Toivottavasti tuo ilma tuosta nyt lämpenee ja saan uuden kasvimaan lopulta pihalle Ukkoseni kokoamana.

2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk (70 g ) tomaattipyreetä
2 dl vettä
1/2 dl sitruunanmehua
1 kasvisliemikuutio
2 tl chilimaustetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
2 eriväristä paprikaa
1 pss (200 g) pakste maissia
200 g jauhelihaa
tabascoa

Tarjoiluun:
ranskankermaa

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulit. Paista sipulit padassa pehmeiksi.
Lisää tomaattimurska, pyree, vesi, liemikuutio ja mausteet.
Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia.Lisää joukkoon suikaloidut paprikat. Keitä paprikoita niin, että pehmeävät noin 10 minuuttia.
Lisää maissi. Ruskista jauheliha ja lisää se joukkoon. 
Tarkista maku ja lisää halutessasi tabacoa.
Tarjoile ranskankerman ja vaalean leivän kanssa. 
Seuraksi sopii riisi.