kotiliesi

torstai 27. joulukuuta 2012

Lohipiirakka




Tervetuloa lukijaksi Terhi.


Joululta jäi meillä jääkaappiin graavilohta ja nyt siitä on tehty jo ruoka (jonka teille postailen myös).
Tänään kuitenkin loput kalat menivät tähän herkulliseen piirakkaan, jonka ohjeen löysin vanhasta Yhteishyvän ruokaliitteestä.
Katsotaan nyt täytyykö lohta mennä vielä tätä varten ostamaan lisää, on kuulemma niin mielettömän hyvää.

POHJA:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
ripaus suolaa
 
TÄYTE:
300 g graavilohta
tilliä
200 g raejuustoa
2 dl juustoraastetta
3 munaa
3 dl maitoa
2 rkl sinappia
1/2 tl sokeria




Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Lado lohiviipaleita, raejuustoa, juustoraastetta ja tilliä kerroksittain vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, sinappi ja sokeri keskenään. Kaada täytteen päälle munamaito. Paista piirasta 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna hetken aikaa levätä vuoassa ennen irrottamista.


 
 
Meillä kerkisi käydä kaksi Joulupukkia yhtä aikaa. Lupsakoita veikkoja väliin kuului aina "jou jou".
Hauskaa riitti niin Joulupukeilla kun meillä muillakin.
Lomat meillä jatkuvat ensi vuoden alkuun asti.
Huomennakin menen tyttöjen ja pojan kanssa kaupungille kiertelemään ja ostelemaan vaatteita.
Syömme sitten siellä, joten katsotaan ja kuunnellaan kuinka kerkiän teille kirjoitella.

2 kommenttia:

  1. Meille ei tuota kala puolta jäänyt yhtään yli, silmät turpoavat kun olen sitä ahminut :) Hauskat pukit :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, meillä kalaa menee yleensä vaikka kuinka ja paljon samoin kinkkua, mutta nyt tuli ostettuaq kumpaistakin aivan liikaa. Tai viimme vuosina on mennyt isot määrät ja nyt jäi kinkkua kin vaikka kuinka paljon ylimääräistä. Ei muuta kun hernesopan tekoon.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)