lauantai 1. joulukuuta 2012

Karamellipossua ja nuudelia


TERVETULOA LUKIJAKSI VILLIVIINI.
 
Herkuteltiin karamellisoidulla possulla.
 
Aamulla laitoimme keittiön puulieden päälle ja laitoin ruoan siinä. Muusia ja nakkikastiketta sekä pastasalaatin.
Päivällä käytiin joululahja ostoksilla ja nautimme ensimmäisestä joulupäivästä kirjaimellisesti, nyt kun kerran saatiin lumikin maahan.
 
Nyt tytöt tekee pipareita ja Ukkoseni on saunan lämmitys puuhissa. Minä täällä sisällä koitan pitää olkkarin ja makkarin takoista huolta.
Eilen silittelin keittiöön jouluverhot ja kapat. Söimme myös ensimmäiset kinkun palat ja joululaatikot. Eli joulu alkaa pikkuhiljaa valmistua. Päivä päivältä enemmän ja enemän.
 
300 g possunsuikaleita
öljyä
 
Karamelli:
2 dl vettä
1/4 lihaliemikuutiota
1/4 kalaliemikuutiota
2 dl ruokokidesokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruuna viinietikkaa
 
Nuudelit:
200 g pss sokeriherneitä
2 porkkanaa
öljyä
1/4 chilipalkoa
ripaus inkivääriä
loraus sitruuna mehua
makeaa chilikastiketta
 
Kuumenna kattilassa karamellikastike, kaada kattilaan kaikki ainekset. Anna kiehua hiljalleen, kunnes muuttuu siirappimaiseksi.
Siirrä karamelli pois liedeltä.
Ruskista lihat öljyssä.
Kun lihat on ruslkistunut reilusti vähennä lämpöä ja anna hautua vielä liedellä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Keitä tällävälin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori poprkkanat ja tee kuorimaveitsellä niistä lastuja.
Lisää kasvikset lihan joukkoon ja anna kypsyä hetki.
Sekoita lopuksi joukkoon keitetyt nuudelit, karamellikasti ja loput mausteet.
Koristele hienonnetulla korianterilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)